Novosti
U SRIJEDU OD 15.30 SATI

Opet blokada prometa zbog cijene goriva
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Nakon što su prošlog tjedna Osječani svojim vozilima blokirali na deset minuta kružni tok Đakovština, građanska inicijativa okupljena s ciljem prisiljavanja odgovornih na smanjenje cijene goriva organizirala je novi prosvjed. Planiran je za danas (srijeda) u 15.30 sati, za vrijeme najvećih gužvi na svim prometnicama u gradu te se može očekivati kako će ovaj prosvjed nešto jače odjeknuti kod svih onih koji su odgovorni za cijenu goriva koja trenutno iznosi 10 kuna po litri. Organizatori poručuju da ''cilj prosvjeda nije samo pojeftinjenje goriva jer, kako kažu, na gorivo se sve veže na način da je u svaki proizvod koji kupujemo ugrađena i cijena goriva - počevši od poljoprivrede, pa tako i na ostalim područjima''.

Osim kružnog toka Đakovština, ovaj put planirano je i blokiranje mnogih drugih prometnica: kružni tog kod restorana Karaka, kružni tokovi kod Portanove te na Divaltovoj kod Srijemske, raskrižje Vinkovačke i Gacke, raskrižje Gundulićeve i Svete Ane, Županijska ulica i Vukovarska ulica prema centru.

Treba napomenuti kako su organizatori predvidjeli koridore za prolazak vozila hitnih službi. Također, poručuju da im ''nije želja blokirati grad i stvoriti probleme građanima, već uputiti glasan prosvjed, kako protiv cijene goriva tako i ostalih anomalija u društvu te se nadamo da će nas građani podržati u što većem broju''. D.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike