Novosti
OBRANA TRAŽI IZUZEĆE OSJEČKIH SUDACA

Uskok u drugom postupku traži pritvor za Mamića
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Na Županijskom sudu Osijek, a u povodom zahtjeva Uskoka, u utorak se održala hitna sjednica optužnog vijeća koja je trebala odlučiti o određivanju istražnog zatvora za Zdravka Mamića po drugoj optužnici koja još uvijek nije potvrđena, a trenutačno se, zbog žalbe branitelja, nalazi na Vrhovnom sudu. Do odluke o tome hoće li se Mamiću odrediti istražni zatvor ili neće, ipak nije došlo jer je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, zbog pristranosti zatražio izuzeće trojice sudaca Županijskog suda Osijek, Miroslava Jukića, Ante Kvesića i Ante Rašića, ali i Županijskog suda Osijek. Sada će o predloženom izuzeću opet odlučivati Vrhovni sud.

Riječ je o drugom postupku protiv Zdravka Mamića i ostalih koje se tereti za izvlačenje 144 milijuna kuna iz nogometnog kuba Dinamo. Uz Zdravka Mamića na optužnici se nalazi i njegov brat Zoran, Damir Vrbanović, Zdravkov sin Mario Mamić, Igor Krota, Sandro Stipančić i Nikky Arthur Vuksan. Uskok Zdravka Mamića sumnjiči da je od prosinca 2004. do prosinca 2015., dok je bio na čelnim funkcijama Dinama, u zajedničko djelovanje povezao Vrbanovića, svog sina Maria Mamića, koji je stvarni vlasnik više tvrtki iz Švicarske, Velike Britanije, Svetog Vincenta&Grenadina, Belizea, Hong Konga i Ujedinjenih Arapskih Emirata te svog brata Zorana Mamića, u sporno vrijeme sportskog direktora Dinama. Svi su povezani, sumnja Uskok, posredovanjem Maria Mamića i istarskog poduzetnika Sandra Stipančića, voditelja poslovanja više tvrtki iz Velike Britanije, Igora Krota, vlasnika više tvrtki iz Hong Konga, Cipra, Gibraltara i Sejšela te Nikkyja Arthura Vuksana, vlasnika tvrtke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Uskok ih optužuje da je cilj povezivanja u zločinačko udruženje bilo pribavljanje nepripadne imovinske koristi na štetu Dinama. U optužnici se navodi da je Mamić s ostalima dogovarao fiktivne ugovore između Dinama i stranih tvrtki i to za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača. Inozemne tvrtke potom su ispostavljale račune za nepostojeće usluge koje je Dinamo plaćao. Mamića se optužuje i da je neosnovanim prepuštanjem ekonomskih prava na koja bi Dinamo imao pravo u budućem transferu pojedinih igrača u drugi klub, išao u njegovu korist i korist osoba koje će u tim fiktivnim pravnim poslovima sudjelovati.M.Bugarić

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ

Program za umirovljenike

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren