Regija
IZLOŽBA U SLATINI

Najmlađi izlagali na temu "Volontiram, srce diram"
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

U galerijskom prostoru slatinskog Zavičajnog muzeja otvorena je izložba dječjih likovnih i literarnih radova.


Djeca su ovaj put slikala i pisala na temu "Volontiram, srce diram". Riječ je o temi koja je organizirana u sklopu istoimenog projekta što ga financijski podržava i hrvatska Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.


Izložbu su svojim nastupima otvorili oni najmlađi - polaznici dječjih vrtića "Zeko" i "Suncokret", nazočne vrtićarce, učenike, njihove tete, učitelje i roditelje pozdravili su predsjednica slatinskog "Društva Naša djeca" Snježana Pačarić i kustos Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić.


Priznanja i nagrade najboljim malim literatima i crtačima uručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija.


Kako je priopćeno, na natječaj za najbolji likovni i literarni rad na temu "Volontiram, srce diram" pristiglo je ukupno 67 likovnih radova i tri literarna.


Najbolji literarni rad napisala je Tara Djokić, učenica 2. razreda slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića.


Autor je najboljega samostalnog likovnog rada u kategoriji djece predškolske dobi, pod nazivom "Pomažemo zajedno", Nikola Ostojić, koji pohađa slatinski Dječji vrtić "Suncokret".


Najboljim skupnim radom proglašen je "Naše ruke stvaraju svijet". Njega su izradili mali polaznici Dječjeg vrtića "Suncokret", Područni odjel Mikleuš.


U kategoriji učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola dvije prve nagrade dobile su Petra Ivanković iz slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića, Područna škola u Novakima za rad koji je nazvala "Sreća je pomagati" i Mara Relić, učenica slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca, za rad koji je nazvala "Pomozi baki".


Među radovima učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola najbolji su bili rad "Radost darivanja", čiji je autor učenica slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca Lana Mandl, i rad pod nazivom "Volontiranjem rasti", učenice Lune Biščan iz Osnovne škoole Eugena Kumičića - Područna škola Novaki.

Kod onih "najstarijih", dakle u kategoriji polaznika srednjih škola, najboljim je ocijenjen likovni rad naziva kao i tema - "Volontiram, srce diram", srednjoškolke Esmeralde Milaković, koja pohađa slatinsku Industrijsko-obrtničku školu.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike