Regija
U VUKOVARU PREDSTAVLJEN NOVI PROJEKT

Uskoro počinje socijalizacija mladeži
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

VUKOVAR - Održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen EU projekt "Uz pomoć konja do bolje integracije". Riječ je o projektu Konjičkog kluba Dunavski raj, koji će u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb i Gradom trajati do 17. srpnja iduće godine. Projekt je za mlade s problemima u ponašanju koji izvršavaju posebnu obvezu humanitarnog rada na temelju odluke sudova.


- Posebne obveze izriču se kada se može utjecati na pozitivne promjene u ponašanju. Centar će ih slati u Konjički klub, poticati ih da budu samostalniji i konkurentniji na tržištu rada,, stjecanje radnih i socijalnih vještina - rekla je Andrijana Vidaković, voditeljica projekta. Imat će praktičnu obuku za rad u konjogojstvu, što znači kako će ih se obučavati za rad s konjima, održavanje prostora, hranidbu i pojidbu; učite će jahati, kao i zanat potkivanja i orezivanja kopita. Imat će edukaciju o važnosti očuvanja i uporabe prirodnih sastojaka za proizvodnju bioenergenata iz slame i sijena i obučavati se da budu pomoćnici u terapijskom jahanju. U projektu će biti 20 mladih. Vidaković je rekla kako će mlade, nakon izvršene obveze, povezati s poslodavcima iz poljoprivrede i konjogojstva. Siniša Mitrović, viši stručni suradnjik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama u gradskoj upravi, naveo je kako je Grad i prethodnih godina surađivao s Centrom za socijalnu skrb.

- Ovaj će projekt mladima koji su krenuli krivim putem pomoći da se integriraju u društvo, a naposljetku i zaposle u struci koju će ovim projektom steći. Na tržištu rada postoje potrebe za radnicima te vrste posla - rekao je Mitrović. Vrijednost predstavljenog projekta iznosi nešto više od pola milijuna kuna, s tim da 85 posto financira EU iz Europskog socijalnog fonda, a preostalo se sufinancira iz državnog proračuna.D.Korpoš

KK Dunavski raj ima 12 konja i realizira niz projekata kako bi kontinuirano povećavali broj zaposlenih.
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike