Kultura
7. DJEČJI KAZALIŠNI FESTIVAL BELI MANASTIR

Mališani na premijeri “Priče o prometu”
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Svečanom premijerom predstave za djecu “Priča o prometu” završen je 7. dječji kazališni festival Beli Manastir, koji je označio i kraj još jedne kazališne sezone u Gradskom kazalištu Beli Manastir, koje je bilo i organizirator festivala, na kojemu su sve predstave bile besplatne. Gostovali su Gradsko kazalište Đurđevac, Dječje gradsko kazalište Čakovec, Bjelovarsko kazalište i domaćini čak dvjema premijerama.


Najprije predstavom “Oaza kućnih maza” (u kojoj glume Davor Burić, Laura Lamza i Lana Herman), po tekstu Tode Nikoletića u režiji Daniele Taslidžić Herman, a potom i “Pričom o prometu”. Tijekom vikenda održane su i kazališne radionice o glumi i režiji.


Policijska je uprava osječko-baranjska u suradnji s Gradskim kazalištem pripremila kazališnu predstavu “Priča o prometu.

Više od 300 mališana iz OŠ “Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir i OŠ Šećerana uživalo je i navijalo tijekom predstave, u kojoj glume Nebojša Šimić (policajac Jan) i Mia Tomšić (“glas razuma”, policajka Mia). Tekst za predstavu napisao je Tode Nikoletić, režiju potpisuje Daniela Taslidžić Herman, a majstor tona i svjetla bio je Zoran Herman. N. Vek

Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike