Osijek
POSLJEDNJI DAN OVOGODIŠNJE NASTAVE U GLAZBENOJ ŠKOLI FRANJE KUHAČA

Priznanja najboljim učenicima
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Posljednji dan nastave u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek bio je vrlo svečan, dodijeljena su priznanja i nagrade najboljim učenicima i njihovim nastavnicima koji su ove školske godini osvojili nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ravnateljica Glazbene škole, profesorica Sunčana Bašić uručila je priznanja i nagrade istaknuvši da je osvojeno čak 53 nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, od toga 29 prvih, 22 druge i jedna treća nagrada.

Nagrađeni su Dječji jednoglasni zbor mlađeg uzrasta i njihova profesorica Ivančica Hinek, Dječji višeglasni zbor starijeg uzrasta i profesorica Valerija Fischbach te Srednjoškolski mješoviti zbor i profesorica Vesna Svalina. Za klavirsku pratnju i suradnju sa zborovima nagrađena je profesorica Andreja Gribl.

Na Klavirskom odjelu nagrađeni su profesorica Ivana Glavočević i učenice Lucija Pejić i Iskra Kujundžić, profesorica Mihaela Hoffmann i učenici Lana Gašpert i Jan Plazibat, profesorica Sunčana Turk i učenik Ruben Habuda, profesorica Grlica Alić i učenik Timon Fumić. S Puhačkog odjela nagrađeni su profesorica Tomislava Karačić Šoljić (nagrada i za sudjelovanje na projektu) i učenice Anja Ištoka Otković, Maja Kos, Ana Ambrinac, profesor Igor Rončević za klavirsku pratnju, profesor Mykhaylo Kraynyk i učenik Domagoj Pećar, profesor Mirko Hrženjak i učenik Arijan Mačak.

Na Gudačkom odjelu nagrađeni su profesorica Josipa Erhardth (dobila je nagradu i za sudjelovanje na projektu) i učenici Alex Čapo, Gustav Kujundžić, Mia Štimac, profesor Vedran Oršolić za klavirsku pratnju, profesor Zvonimir Liker i učenica Bruna Šestić, profesor Tomislav Hühn i učenici Ita Blašković, Tirsa Habuda, Hana Kovačević, Tin Reba, Petra Sušić, Iskra Matijanić, Filip Nemet Gužvić i profesor Domagoj Maras za klavirsku pratnju. Na Gitarističkom odjelu nagrađeni su profesor Mario Husnjak i učenik Borna Valentić te profesor Marko Rimac, koji je dobio nagradu za uspješno vođenje orkestra. Nagradu i priznanje dobio je i profesor tambure Domagoj Petrović i učenik Karlo Pančić.

Na Odjelu za suvremeni ples nagrađeni su profesor Nikola Livančić i učenice Mia Ateljević, Petra Damjanović, Sofia Jaćimović, Ana Karapetrić, Zara Mašina, Greta Vrabec te profesorica Martina Terzić i učenice Paula Horvat, Anamari Katić, Mia Kojić i Iridej Palcer. Nagrađeni pjevači su profesorica Vesna Coufal Jaić i učenici Leonarda Kavedžić, Vlatka Kladarić, Marija Kolar i Nikola Varžić, te profesorica Sandra Mikulandra Tutavac za klavirsku pratnju. D.Pejić

Nagrađeni i profesori
Na svečanosti u Glazbenoj školi priznanja su dobili i profesori Andreja Vrekalić, Marcel Glavočević, Goranka Šenk, Ana Dojkić, Marinko Ergotić i Jasminka Pušić. Na svečanosti su nastupili Domagoj Pećar (fagot) uz klavirsku pratnju prof. Igora Rončevića, Marija Kolar (solo pjevanje) uz klavirsku pratnju prof. Sandre Mikulandre Tutavac te Timon Fumić (klavir).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike