Osijek
SLUŽBENA SNIŽENJA POČINJU ZA DESET DANA

Lovci na niže cijene već u niskom startu
Objavljeno 20. lipnja, 2018.
Sniženja su već počela, ali pod drugim nazivima, primjerice u H&M-u, a slijede ih Mango, Zara, Bershka, Stradivarius...

Iako do službenog početka ljetnih sniženja, koja kreću 1. srpnja, ima još točno deset dana, popusti na ljetne odjevne artikle već su započeli, i to pod nazivima kao što su proljetni popusti, veliki popusti, promotivna prodaja, akcija, VIP akcija ili predsniženje.
Tako danas (20. lipnja) već počinju promotivna sniženja dijela ljetne kolekcije u buticima Manga, a koja će se penjati i do 70 posto. Samo dan poslije, na prvi dan ljeta, odnosno 21. lipnja, počinju sniženja u Inditexovim brendovima Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear, što znači da u nadolazećem vikendu možemo očekivati velike gužve u osječkom trgovačkom centru Portanova. Sniženja su već počela i u trgovinama branda H&M, gdje se još mogu pronaći posljednji komadi iz zimske kolekcije po 50 % cijeni nižoj, ali i brojni predmeti iz kolekcije proljeće/ljeto po puno nižim cijenama. No, popusti ne vrijede samo u fizičkim trgovinama već i na online shopu H&M, gdje ovaj trgovački lanac časti i besplatnom dostavom do 3. srpnja. Na sniženjima u ovom švedsku lancu moguće je pronaći traperice već od 80 kuna, a majice kratkih rukava za samo 20 kuna. Ljetno je sniženje započelo na svim H&M odjelima, tako da svoje modne favorite po sniženim cijenama mogu pronaći i muškarci i mališani. U Aldu je u tijeku popust od 20 posto na kupnju dvaju i više proizvoda. U buticima Betty Barcley popusti su do 40 posto, a u s.Oliveru nude 20 posto popusta korisnicima s.Oliver kartice.
I dok sniženja u fizičkim trgovinama započinju ovih dana, rasprodaje su već započele na online lancima. Tako luksuzni online portali poput Farfetcha ili My Theresa dizajnerske komade već uvelike nude po sniženim cijenama i do 60 posto. Od high street brandova sve je više na online prodaju orijentiran i Mango, gdje su pod nazivom “sniženja za VIP kupce” krenuli još prije nekoliko dana, a za narudžbe više od 350 kuna već godinama nude besplatnu dostavu. Ljetne haljine na njihovim sniženjima mogu se pronaći već od 55 kuna, majice kratkih rukava po 26 kuna, dok su traperice od 70 kuna naviše.
- Sniženja koja sve ranije kreću doista su dobra prilika uhvatiti komade za sezonu, koja tek počinje, a ljetne komade nabavljene ovih dana moći ću nositi do jeseni. Veliki je broj brendova snizio i cijene svojih kolekcija za hladnije dane, pa to svakako koristim i da investiram u komade za zimu. Dobro odijevanje stvar je planiranja i lova na povoljne cijene - komentirala je za naš list Osječanka Marina Rendulić.
No, treba reći i kako ljetno sezonsko sniženje može službeno trajati 60 dana, odnosno do 30. kolovoza. Kako vrijeme bude odmicalo, tako će popusti biti sve veći, pa možda u prvom valu treba obratiti pozornost na to da se kupi samo ono što će brzo nestati jer će cijene do druge polovine kolovoza pojedinim artiklima pasti i za 90 posto.N.Z. Eberhard

Sniženja, akcije i rasprodaje
Sezonskim sniženjem smatra se prodaja proizvoda po sniženoj cijeni nakon proteka sezone, i to najviše dva puta godišnje. Zimsko sniženje započinje od 27. prosinca, a ljetno od 1. srpnja i može trajati najduže 60 dana. Akcijska prodaja odnosi se na prodaju određenih proizvoda po cijeni koja je niža od cijene tog proizvoda u redovitoj prodaji. Rasprodaja je prodaja proizvoda po nižoj cijeni u slučaju prestanka poslovanja trgovca, pri prestanku prodaje određenog proizvoda ili pri ozbiljnijem građevinskom preuređenju trgovine.

Marina Rendulić
“lovac na sniženja”
Veliki broj brendova snizio je i cijene svojih kolekcija za hladnije dane, pa to svakako koristim i da investiram u komade za zimu. Dobro je odijevanje stvar planiranja i pametnog lova na sniženja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike