Sport
TURNIR NOGOMETAŠICA U ČAKOVCU

Starije pionirke prve, mlađe na kraju druge
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Prošloga je vikenda Branko Perković poveo mlađe i starije pionirke ŽNK Osijek na međunarodni turnir “Čakovec 2018.”. Iako je natjecanje bilo u dvije konkurencije, Osječanke su se Čakovčanima predstavile s tri sastava jer su nastupile s dvije ekipe starijih pionirki (U-15) tako zaokruživši broj na 12 iz četiri države. Iz Hrvatske su još sudjelovali domaće Međimurje, ŽNK Koprivnica, ŽNK Rijeka, Pregrada, Donat (Zadar) i ŽNK Varaždine te Pomuje (Beltinci) i Olimpija (Ljubljana) iz Slovenije, mađarski ZTE Zalaegerszegi i slovački Spartak iz Trnave. U konkurenciji mlađih pionirki (U-13) uz Osijek i domaće Međimurje od hrvatskih predstavnika bili su još Donat, Rijeka, Koprivnica i Pregrada, slovenske ekipe Maribora i Pomurja te Banje Luke iz Bosne i Hercegovine. Ta je osječka vrsta, u konkurecniji devet ekipa, na kraju zauzela drugo mjesto jer je finalni susret izgubila od Donata (2:3) slabijim izvođenjem jedanaesteraca nakon što su u predviđenom vremenu igre mreže ostale nedirnute. U skupini su Osječanke pobijedile Pregradu (5:1) i Maribor (3:0), u četvrtfinalu Banju Luku (2:0) i u polufinalu Rijeku (2:0).

Njihove starije kolegice iz prvog sastava ostvarile su svih šest turnirskih pobjeda. U skupini su svladale Koprivnicu, Međimurje i Olimpiju, sve rezultatom 5:0. U četvrtfinalu su pobijedile ZTE 1:0, u polufinalu Pomurje s 4:0 i u finalu Rijeku rezultatom 3:1. Drugi sastav zapeo je u skupini izgubivši sve tri utakmice od Spartaka (2:0), Donata (1:0) i Varaždina (3:0). Osim pobjedničke ekipne nagrade u ruke prve ekipe starijih pionirki Osijeka otišle su i dvije pojedinačne nagrade. Nela Andrić bila je najbolji strijelac, a Gabrijela Martinović izabrana je za najbolju igračicu turniru.

Sve su ekipe vodili treneri Zvonimir Kolak i Nada Deže, a boje Osječanki branile su sljedeće igračice: Matanić, D. Adamović, Božičević, Tepeš, Ahmeti, Mitrović, Nešić, Ilić, Salatović, Kremsner, Slanović, Andrić, Kovačević, Živković, Barišić, Pajtak, Radaković, Đapić, Josipović, Janoš, Radaković, S. Adamović, Deže, Maras, Đurković, Andraković i Martinović.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike