Sport
NK OSIJEK

Muzafer Ejupi i dalje miruje
Objavljeno 19. lipnja, 2018.
Napadač je podvrgnut testiranju koje je utvrdilo niz alergena na koje je alergičan

Među 30 nogometaša koje je trener Zoran Zekić poveo u Veliku nije bilo Muzafera Ejupija. Razlog nije bilo kršenje klupske discipline ili izlazni transfer, nego zdravstveni problemi koji su Osijekova napadača mučili većinu proljetnog dijela prošlog prvenstva.

Makedonac je zbog alergijske reakcije proljetos bio podvrgnut liječničkom pregledu te je alergološkim testiranjem utvrđen čitav niz alergena na koje je alergičan. Ejupiju je na osnovi toga bila propisana i odgovarajuća terapija, no tijekom nije primijećen i poremećaj bubrežne funkcije. Nakon liječničke obrade i utvrđene dijagnoze propisana mu je nova terapija, a za to vrijeme nije u mogućnosti trenirati s ostatkom momčadi. Štoviše, uz lijekove jedna od glavnih “stavki” terapije je i mirovanje, pa je jasno kako napadač bijelo-plavih sigurno neće biti među putnicima za pripreme u Austriji. Kada će se moći vratiti treninzima za sada je nepoznato, više bi se moglo znati nakon kontrole, kada do nje dođe, a do tada je Makedonac osuđen na strpljenje. I poštovanje liječničkih uputa.

Ovi novi detalji bacaju i nešto više svjetla na blijed prošlosezonski učinak najefikasnijeg Osijekova napadača u sezoni 2016/17. Tada je Ejupi zabio 14 pogodaka u HNL-u, a odlično je krenuo i u prošloj sezoni, pogotovo u Europi. Postigao je četiri europska pogotka prošlog ljeta, dodao još dva u prvenstvu, ali od kolovoza više nije tresao mrežu. Doduše, upisao se još dva puta u strijelce jesenas, no za Osijek II u trećoj ligi, a u prvenstvu i Kupu više nije golovima pridonosio prvoj momčadi. Iako je trener Zekić imao dosta strpljenja s njim, dugo ga je čekao, na kraju je ipak polako počinjao gubiti status sigurnog startera.

I kada se očekivalo da će se na proljeće ponovno pojaviti “stari Ejupi”, uslijedio je bitno drukčiji rasplet. Samo je dva puta u 2018. godini krenuo u prvoj jedanaestorici, još je pet puta ulazio s klupe, a posljednji je put zaigrao protiv Istre (13. travnja) u 29. kolu. Od tada više nije bio ni u kadru, a sada je jasno da su na njegovo blijedo izdanje u nastavku prvenstva bitno utjecali zdravstveni problemi.

S obzirom na njih, teško je prognozirati kada bi se mogao vratiti u momčad. Sve je izglednije kako će propustiti cijeli tijek priprema, što znači da sve da nakon njih i bude potpuno zdrav, vjerojatno bi se na teren mogao najranije vratiti tek najesen. No, najvažnije je da se prvo potpuno oporavi.

Goran ROGULJIĆ
Danas povratak iz Velike u Osijek

Nogometaši Osijeka danas će se vratiti s prvog dijela priprema koje su odradili u Velikoj. Nakon jutarnjeg treninga imat će ručak, a potom će uslijediti povratak kući. Sutra imaju slobodan dan, a u petak će otputovati na glavni dio priprema u Austriju.

Najčitanije iz rubrike