Sport
BELGIJA - PANAMA

“Vragovi” u nastavku opravdali ulogu favorita
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Premda su Belgijanci permanentno bili bolji protivnik, ipak su to kapitalizirali tek u nastavku utakmice došavši tako do planiranih startnih bodova.

Očekivano su se zbivanja od početka preselila na panamski dio terena gdje se u šestoj minuti na lijevoj strani otvorio prostor za Carrasca čiji je prizemni udarac s 16 metara završio u naručju Penede. Minutu kasnije panamski je vratar odlično reagirao paradom izbivši loptu iz gornjeg lijevog kuta kamo ju je sa 16 metara uputio Mertens. Pet minuta iza toga E. Hazard je presjekao povratnu loptu R. Torresa prema vrataru, ali je belgijski kapetan šutirao pokraj bližeg kuta. U 19. minuti u vanjskoj je mreži završio i Mertensov udarac zdesna, odakle je stigla opasnost za Panamce i dvije minute kasnije kada je De Bruyne prizemno centrirao pred vrata, a R. Torres uklizao i izbio loptu ispred Lukakua. Zatim je uslijedio predah do 38. minute kada je Eden Hazard zdesna prošao do 12-13 metara od vrata koja je Penedo sačuvao. Nije morao intervenirati u 40. minuti nakon što je De Bruyne slijeva nabacio slobodnjak na volej Mertensu čija je udarena lopta sa 17-18 metara prošla pokraj lijeve vratnice.

I u drugom dijelu nastavila su se zbivanja pred panamskim vratima koja su u 47. minuti konačno bila otključana. Zdesna je centrirao Mertens kojem se lopta vratila, a on ju je iz zraka poslao u suprotni kut - 1:0. Odmah nakon toga pogotka favorit je lakše disao. Naime, pokraj istoga desnog kuta otišao je De Bruyneov slobodnjak u 52. minuti s 25 metara upućen preko zida. Panamci su u 54. minuti mogli do izjednačenja nakon što je Barcenas na desnoj strani pronašao utrčalog Murilla kojem je Courtois obranio udarac iz blizine. U 69. minuti definiran je pobjednik, jer je tada Lukaku iskoristio De Bruynovo ubacivanje slijeva s pet metara pogodivši glavom lijevi kut - 2:0. Šest minuta kasnije Belgijanci su složili kontru u nekoliko dodavanja, a zadnji pas E. Hazarda iskoristio je Lukaku prebacivši Penedu kada je slijeva izbio ispred njega - 3:0. D.L.

SOCHI - Stadion Fisht. Vrijeme poluoblačno. Teren odličan. Gledatelja: 38.000. Sudac: Janny Sikazwe (Zambija) 6. Strijelci: 1:0 Mertens (47), 2:0 Lukaku (69), 3:0 Lukaku (75). Žuti kartoni: Meunier, Vertonghen, De Bruyne (Belgija), Davis, Barcenas, Cooper, Godoy i Murillo (Panama). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ROMELU LUKAKU (BELGIJA)

Belgija

3(0)

Courtois 7, Alderweireld 6, Boyata 6,5, Vertonghen 6,5, Meunier 6,5, De Bruyne 7,5, Witsel 7 (od 90. Chadli -), Carrasco 6 (od 74. Dembele -), Mertens 7,5 (od 84. T. Hazard -), Lukaku 7,5, E. Hazard 7,5.

Panama

0

Penedo 6,5, Murillo 6, R. Torres 6,5, Escobar 6, Davis 5,5, Barcenas 5,5 (od 63. G. Torres 5), Cooper 6,5, Gomez 5,5, Godoy 6, J. Rodriguez 5,5 (od 63. Diaz 5), Perez 5,5 (od 73. Tejada -).

Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike