Osijek
GDJE ĆE LJETOVATI OSJEČKI POLITIČARI?

Predsjednik Županijske skupštine ide na medeni mjesec
Objavljeno 19. lipnja, 2018.
Žana Gamoš na Pagu će posjetiti i Fresh Island Festival na Zrću kako bi, našalila se, vidjela kako se mladi zabavljaju

Kako bi se odmorili tijekom ljeta i napunili baterije za nove poslove i projekte, čelnici Grada i Osječko-baranjske županije već neko vrijeme razmišljaju gdje će provesti godišnji odmor. I dok neki ne mijenjaju navike, pa se svake godine odmaraju na istome mjestu, drugi su se odlučili za "premijerni" odlazak na neko od jadranskih odredišta. Kako god, namjera im je otići daleko od rebalansa, projekata, političkih (ne)suglasica i ostalih poslova iz svakodnevice.

Prvi od onih koji ne mijenjaju svoju morsku destinaciju je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je već nakratko otišao na Vir, ali pravi odmor ondje čeka ga u drugoj polovini kolovoza.

- Klima na Viru jako mi se sviđa. Otok je uz Velebit, tako da je relativno svježe, odnosno može se dobro spavati. Osim toga, kad sam na Viru, osjećam se kao u Osijeku, jer ondje se odmara puno naših ljudi. Doslovce su mi tamo i emocije iste, samo što sam u drugom gradu, ali sam sretan jer sam uz moje Osječane – poručio je Vrkić, koji ne zaboravlja ni svoju drugu ljetnu ljubav – vikendicu u Aljmašu, kamo odlazi tijekom godine, no nastojat će "ukrasti" i nekoliko ljetnih dana za odmor u ravnici.

Njegova radna kolegica, dogradonačelnica Žana Gamoš nakon puno godina promijenit će destinaciju – umjesto na Rabu, gdje je godinama ljetovala uputit će se, kaže, na otok Pag. Razlog je veselo druženje s obitelji, kumovima i društvom, što je ove godine presudilo u izboru. Štoviše, jedan dan uputit će se i na Zrće, na Fresh Island Festival, kako bi sa suprugom, kaže u šali, vidjela kako se mladi danas zabavljaju.

- Vjerujem da će biti dobar provod, to više što tamo još nismo ljetovali. Kako drukčije i može biti s odličnim društvom - zaključila je Gamoš.

Nešto južnije uputit će se i njezin kolega, dogradonačelnik Boris Piližota, koji će sa suprugom, rođenom Splićankom, krenuti put Čiova. Očekuje ga, kaže, pravi obiteljski odmor, baš kao i župana osječko-baranjskog Ivana Anušića, koji ipak ove godine neće ljetovati na Jadranu, već u, za hrvatske prilike ljeti, nešto hladnijoj Švicarskoj.

- Ove smo se godine odlučili odmoriti kod šogora i šogorice u inozemstvu. Ići ćemo u Švicarsku i vjerujem da ćemo se lijepo provesti, kao da smo na moru – kaže župan Anušić.

Njegov zamjenik, dožupan Goran Ivanović - Lac raduje se odlasku na more jer ondje, kaže, nije bio punih 12 godina. Rezervirani mu je termin nakon blagdana Velike Gospe, nakon što se župan vrati na posao. Sa suprugom će se uputiti na neko odredište na sjevernom Jadranu. Želio bi, kaže, da je to što bliže Crikvenici koja mu je jako draga, baš kao što su mu za odmor ugodne i Vodice.

- Imam dosta prijatelja koji imaju apartmane. Nismo se još odlučili za točnu destinaciju, no gdje god budemo bili, vjerujem da ćemo se lijepo provesti, baš kao što to priliči godišnjem odmoru. Uvijek naglašavam da će sve to biti ako Bog da, a planiram se odmarati bar dva tjedna. Nakon što 12 godina nisam bio na moru, vjerujem da sam to i zaslužio – u šali će Ivanović.

Njegov kolega, dožupan Petar Lagator krajem kolovoza, odnosno početkom rujna sa suprugom će se uputiti na Jadran. Iako još uvijek ne zna točno odredište, potvrdio je da će to biti negdje na Makarskoj rivijeri koja mu je, kaže, vrlo lijepa.

- Djeca su već velika, pa supruga i ja možemo kako i kamo hoćemo – kaže Lagator, dodajući da se nada da će ga i vrijeme kad planira godišnji odmor poslužiti i da će se moći pošteno odmoriti.

Na zasluženi će odmor i predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin koji je, podsjetimo, nedavno uplovio u bračne vode pa će mu ovogodišnji godišnji odmor ujedno biti i – medeni mjesec! Kao i prošle godine, Vulin će tijekom ljeta boraviti u Osijeku, a na Jadran, točnije u Vrbosku na Hvaru, uputit će se sa svojom suprugom tek u postsezoni.

- U to vrijeme kad planiramo ići nisu velike vrućine i svakako je manja gužva. Da, može se to nazvati medenim mjesecom jer smo se nedavno vjenčali. Bit će to ugodan odmor izvan sezone, da napunimo baterije za sve što nas čeka – potvrdio je Vulin.

Na godišnji će se odmor uputiti i oni koji se cijele godine brinu da sve "štima", kako u gradskoj upravi, tako i u Osječko-baranjskoj županiji. Zasluženo, Saša Forgić, voditelj Kabineta župana, uputit će se na Rab, gdje, kako kaže, ljetuje već nekoliko godina. Također na otok, ali na Korčulu, k prijateljima, uputit će se pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar.

- Na odmor ću u drugom dijelu kolovoza, a dio godišnjeg odmora iskoristit ću i s plivačima – kaže Lončar, inače potpredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

Gdje god se odmarali, ne sumnjamo da će se čelnici Osijeka i Osječko-baranjske županije dobro provesti i, kako sami kažu, napuniti baterije za sve ono što ih čeka ujesen, kad se vrate na svoja radna mjesta.Marija Mihelić

POŽEGA ĆE U SPLIT


Na upit gdje će se ove godine, nakon napornih poslova na mjestu predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka, uputiti na odmor, Željko Požega odgovara:

- Split! Mi obožavamo Split i Dalmaciju, to je naša destinacija kojoj se uvijek iznova rado vraćamo.

Infobox (Izvadak):
Župan Ivan Anušić ovo će ljeto, umjesto na Jadransko more, kod šogorice i šogora u Švicarsku

Možda ste propustili...

STIHOVI I GLAZBA SVAČIJEG DJETINJSTVA

Mural u Gupčevoj u čast pjesme “Zeko i potočić”

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana