Novosti
POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU KOMUNALNOG PRISTANIŠTA

Vukovar dobiva novu marinu, a uskoro i pristanište za kruzere
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Ravnatelj Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović i direktor tvrtke “Marinetek NCP” Boris Miškić potpisali su u Vukovaru ugovor o projektu gradnje vukovarskog komunalnog pristaništa Marina. Ugovor je vrijedan gotovo devet milijuna kuna, a potpisivanju je nazočio i pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić, koji je naglasio kako je riječ o najvećoj kapitalnoj investiciji ministarstva i Lučke uprave u Vukovaru.

Najavio je kako će zajednički financirati i gradnju novog putničkog pristaništa u Vukovaru, putničkog pristaništa na Vučedolu, kao i komunalnih pristaništa na Otoku sportova i u Batini. Alen Jakumetović rekao je kako će se gradnjom komunalnog pristaništa Marina osigurati 140 vezova za privez čamaca i drugih plovila za sport i razonodu građana.

“Nalazit će se na desnoj obali Dunava, laički rečeno od Vodotornja prema staroj klaonici, a ako se ukaže potreba za proširenjem, na toj lokaciji može biti i 900 vezova. Rok izvođenja radova je 120 dana od dana uvođenja u posao i nadam se kako će projekt biti realiziran do kraja godine”, izjavio je Jakumetović i dodao kako očekuje i dovršetak dokumentacije za novi putnički terminal, jer postojeći objekt koji služi za privezivanje riječnih kruzera nije u dobrom stanju. Naglasio je nužnost gradnje novog terminala, s obzirom na to da u Vukovaru svake godine pristaje sve više riječnih kruzera. Prošle ih je godine bilo 220, a ove godine očekuju oko 250 pristajanja.

Gradnju komunalnog pristaništa Marina sufinancirat će Grad Vukovar, a gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je taj projekt od velikog značaja za Vukovar.

“Grad smo koji se želi otvoriti Dunavu koji je glavna prometna ulica Europe i njegova poveznica. Ovdje je najveća riječna luka u Hrvatskoj, a Vukovarci su s Dunavom iznimno povezani, što se manifestra kroz posjedovanje značajnog broja čamaca i brodica”, rekao je Penava i podsjetio kako je taj projekt jedan od mnogih koji su uslijedili nakon sjednice Vlade RH održane u studenome 2016. godine u Vukovaru.D.Korpoš

Marina će osigurati 140 vezova za privez čamaca, a moći će se proširiti na toj lokaciji i do 900 vezova