Regija
GRAD VINKOVCI PRODAJE OŠASNU IMOVINU

Vinkovčanima uskoro zatvorena tržnica koja će raditi svaki dan
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

VINKOVCI

Grad Vinkovci prodat će obiteljsku kuću u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, koju je stekao kao ošasnu imovinu ili, drugim riječima, nakon smrti vlasnika, Marije, Mire, Stojana i Grozdanke Mitrović u studenome prošle godine koji nisu imali nasljednike, Vinkovci su postali vlasnici. Riječ je o katnici površine 244 četvornih metara s dvorištem ukupne površine od 1079 četvornih metara koja nije održavana pa je vlasnik odlučio prodati ju na licitaciji, a početna cijena je, prema procjendbenom elaboratu, 356 tisuća kuna ili 48182 eura.

- Kuća je u lošem stanju, devastirana je zbog neodržavanja, utjecaja atmosferilija koje su prodirale u unutrašnjost i zbog požara te bi za uređenje bila potrebna znatnija sredstva. U skladu s člankom 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Grad svoje nekretnine prodaje preko javnog pisanog natječaja i uz naknado utvrđenu po tržišnoj cijeni. Natječaj za prodaju navedene nekretnine objavljen je 15. lipnja u Vinkovačkom listu i na web stranicama Grada – kaže Krunoslav Josip Čačić, v. d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom i mjesnu samoupravu i dodaje kako je prodaja kuće prema načelu "viđeno-kupljeno" te da se objekt nalazi u energetskom razredu G.

Vinkovčani će uskoro moći na tržnicu svakog radnog dana, a ne smo srijedom i subotom i to u modernu, zatvorenu tržnicu, o kojoj građani najstarijeg europskog naselja maštaju već desetljećima. Naime, tvrtka H-ADBUCO d.o.o. iz Zagreba, vlasnik zgrade na prostoru vinkovačke tržnice površine 2738 četvornih metara, ponudila je Gradu objekt na prodaju za 957 tisuća kuna ili 125 tisuća eura. Riječ je o objektu koji se sastoji od prizemlja korisne površine 792 četvornih metara, kata od 637 i podruma od 273 četvorna metra ukupne površine od 1702 kvadrata.

Ta zgrada nekada je bila skladište vinkovačke trgovačke tvrtke Opskrba koja više ne postoji, a i poslije se koristila kao skladište, između ostalog, i za pohranu predmeta zaplijenjenih ovrhama.

Grad će tu urediti zatvorenu tržnicu, najavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je nekidan posjetio zgradu u društvu Krunoslava Josipa Čačića, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Tako bi se vinkovačka tržnica uskoro trebala sastojati od zatvorenog prostora u kombinaciji s prodajnim stolovima te nadstrešnicama koje se iznajmljuju trgovcima za prodaju robe, s tim da bi zatvoreni dio tržnice radio svakodnevno. Slijedi prenamjena, izrada projekta, velika rekonstrukcija i obnova zgrade koja bi svojom veličinom, kako se očekuje, bila dovoljna da ispuni potrebe zatvorene gradske tržnice.

Zanimljivo je da je procjeniteljska tvrtka, koja je za Grad obavila procjenu zgrade na tržnici, procijenila njezinu tržišnu vrijednost od 129 tisuća eura, a ponuđač je u svojoj ponudi naveo gotovo istu cijenu, samo četiri tisuće eura manju, pa Grad Vinkovci nije trebao puno razmišljati o isplativosti ove investicije. Ponuđač u pismu namjere navodi kako je tržišna cijena objekta u tom trenutku (početak svibnja) bila 162 tisuće eura, ali oni ga Gradu nude za 125 tisuća eura. Miroslav Flego

Novac osiguran u proračunu
- Nova zgrada gradske tržnice postat će sastavni dio infrastrukture Vinkovaca i gradit će se s ciljem osiguranja mjesta gdje lokalni proizvođači mogu nuditi svoje proizvode, a lokalno stanovništvo kupiti proizvode domaćeg i poznatog podrijetla. Drugim rebalansom proračuna osigurali smo sredstva za kupnju bivše zgrade Opskrbe, gdje ćemo smjestiti zatvoreni dio tržnice, koja bi mogla vrlo brzo profunkcionirati, a kako bi građani svakodnevno mogli kupovati svježe proizvode – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura