Sport
OSJEČKA DESETKA

Marija i Dunković najbrže odradili večernji krug
Objavljeno 17. lipnja, 2018.

Zanimljiva večernja, odnosno noćna utrka, drugu godinu zaredom održana je u gradu na Dravi. Osječko Ljeto mladih u suradnji s Coca-Colom, Ferivijem i MK-om Hrvatski sokol organiziralo je noćnu utrku na deset kilometara, kojoj su start i cilj bili kod Iktusa na promenadi.

Na startu je bilo oko 350 trkačica i trkača iz cijele Slavonije i Baranje, ali i susjedne Srbije, pa je i ta utrka pokazala da je trčanje uzelo maha i postalo najraširenija i najomiljenija zabava mnogobrojnih rekreativaca. U Osijeku je gotovo svaki dan na rasporedu neka utrka i interes je za svaku golem, a to pokazuje gužva na startu.

Užitak je trčati uz lijevu i desnu obalu Drave, preko mostova, pa kroz Copacabanu i Tvrđu, a ovaj “cener” najbrže je odradio Danijel Dunković, član Hrvatskog sokola. Slatinjanin s osječkom adresom 10 km pretrčao je za 37.56 minuta, a iza njega su ciljem prošli Vedran Kovačić i trećeplasirani Slaven Kožić. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela hrvatska olimpijka iz Rija, Osječanka Marija Vrajić. Drugo mjesto osvojila je trkačica iz Slatine Dorotea Santi, koja rijetko kada propušta osječke utrke, a treća je bila Maja Urban.

Osječko Ljeto mladih osim brojnih koncerata i zabavnog programa nudi i sportske aktivnosti, a utrka koja kreće i završava ispred Iktusa pokazala se kao pun pogodak. Prvoplasirani su kući ponijeli medalje, ali i vrijedne poklon-pakete Coca-Cole, Ferivija i OLJM-a, no osnovni smisao i cilj noćnog “cenera” su odlična zabava, druženje, bolje upoznavanje slavonskih rekreativaca... I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini