Sport
IVAN STRINIĆ

“Pospremio” je Mosesa, čeka ga Messi
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Hrvatski lijevi branič Ivan Strinić često se znao naći na meti kritika, a njegova pozicija dugo je već označena kao Ahilova peta naše reprezentacije. No u susretu s Nigerijom to uopće nije izgledalo tako. Strinić je odigrao dobru utakmicu iako je protiv sebe imao jednog od najboljih igrača Nigerije, Viktora Mosesa iz Chelseaja. Nije se Moses naigrao, što sve govori o Strinićevoj igri. Bio je to jedan od najboljih njegovih nastupa za reprezentaciju. Strinić se nakon susreta nije usudio ulaziti u takve procjene.

- Teško mi je govoriti je li to bio moj najbolji nastup u dresu reprezentacije i je li to u konačnici važno. Najvažnije je što smo pobijedili na startu ušli s pozitivnim vibracijama. Prva utakmica uvijek je neugodna jer, bez obzira na sve informacije koje smo imali o suparniku, uvijek postoji mogućnost nekakvih iznenađenja - rekao je Ivan Strinić.

Hrvatska je obrambeno odigrala vrlo dobru utakmicu. Pred Subašićem je bilo malo prometa.

- S defenzivne strane možemo biti zadovoljni. Za još bolji dojam nedostajalo nam je malo koncentracije u napadu, ali za početak bilo je to sasvim pristojno naše izdanje. Vjerujem kako će nam forma cu rasti. Ključ na putu prema pobjedi bilo je neutralizirati najjače oružje Nigerije – brze kontre. To nam je uspjelo.

- Puno smo pričali o tome uoči utakmice, na koji način onemogućiti njihove protunapade, koji mogu biti vrlo neugodni jer na krilima Nigerija ima brze i tehnički potkovane igrače. Surađivali smo u defenzivi odlično i uspjeli im izbiti iz ruke taj njihov adut.

Mosesa je “spremio u mali džep“, ali pravi izazov Hrvatskoj tek slijedi. Dolazi nam Argentina, a u njoj i Leo Messi, koji će operirati baš na Strinićevoj strani.

- Nitko na svijetu ne može braniti Messija jedan na jedan. Moramo opet biti kompaktni i pomagati si međusobno u obrambenim zadatcima jer će nam tada svima biti lakše. Osim toga, Messi mijenja pozicije, neće se on držati samo moje strane. Neće nam biti lako, pogotovo nakon što Argentina nije pobijedila Island na startu.

Je li taj remi Argentine i Islanda dobar ili loš rezultat za Hrvatsku?

- Ne igra nam to posebnu ulogu. Nismo u poziciji, niti trebamo, kalkulirati. Trebamo se fokusirati da u susret uđemo odlučno i hrabro, kao što smo to učinili protiv Nigerije i tada neće biti nikakvih problema zaključio je Strinić.

Dalibor KELER

Ivan Strinić

lijevi branič Hrvatske

Nitko na svijetu ne može braniti Messija jedan na jedan. Moramo opet biti kompaktni i pomagati si međusobno u obrambenim zadatcima, jer će nam tada svima biti lakše. Osim toga, Messi mijenja pozicije, neće se on držati samo moje strane.

Najčitanije iz rubrike