Sport
SKUPINA F

Šveđani za Korejce unajmili psihologa
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

S pobjedom Meksika nad Njemačkom današnji dvoboj Švedske i Južne Koreje dodatno dobiva na težini, jer poraženi će vrlo teško dohvatiti osminu finala. Šveđani su čak dodatno radili sa sportskim psihologom, kako bi si smanjili pritisak na startu, jer na dva posljednja velika natjecanja (Euro 2012., 2016.) nisu krenuli pobjedom. Izbornik Janne Andersson istaknuo je i kako su dodatno radili na napadačkim akcijama, jer su u 2018. u šest utakmica samo četiri puta tresli mrežu. Šveđani će, izvjesno, imati premoć na tribinama, no iskustvo igranja na velikoj pozornici je na strani Južne Koreje, čiji kapetan Ki Sungyueng vjeruje kako će upravo to biti odlučujuće.

- Ne znam koliko je Šveđana igralo na SP-u, no kod nas ih je puno s takvim iskustvom. I spremni smo tu prednost iskoristiti na terenu protiv njih - poručio je veznjak J. Koreje. G.R.

Švedska-Južna Koreja

Početak: 14 sati

Olsen Kim Seung-gyu Krafth Lee Yong Lindelof Kim Min-woo Granqvist Kim Young-gwon Augustinsson Park Joo-ho Durmaz Ki Sung-yueng Larsson Lee Jae-sung Ekdal Koo Ja-cheol Forsberg Jung Woo-young Berg Heung-min Son Toivonen Hwang Hee-chan

Stadion: Nižnji NovgorodKapacitet: 43.319 gledateljaSudac: Joel Aguilar (El Salvador)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike