Sport
SKUPINA E KOSTARIKA - SRBIJA

Kolarov iz slobodnog udarca svladao Navasa
Objavljeno 17. lipnja, 2018.

Minimalna i zaslužena pobjeda Srbije na početku prvenstva. "Orlovi" su, kako je vrijeme odmicalo iskazivali da su kvalitetniji sastav od Kostarikanaca o čemu svjedoči i više stvorenih prigoda, a do slavlja su došli krasnim pogotkom svoga kapetana. Obostrano otvorena igra iznjedrila je uzbuđenja pred obima vratima. Prva su bila ugrožena srpska, u trećoj minuti kada je Urena glavom skrenuo centaršut slijeva pravo u Stojkovića. Slijeva je opasnost za srpskog vratara stigla i u 12. minuti kada je Guzman centirao na drugu vratnicu, a neometani Gonzales glavom šutirao preko grede. Minutu kasnije kostarikanski blok amortizirao je Mitrovićev pokušaj sa 17 metara tako da Navas nije imao težak posao. Srbija je imala najbolju prigodu prvoga dijela u 27. minuti nakon duge lopte Tošića koju je u protivničkom 16-ercu prihvatio Sergej i nedovoljno jako šutirao tako da je Navas uspio uhvatiti loptu i spriječiti pogodak. U 42. je Calvo prijetio sa 17 metara, čiji je prizemni udarac prošao pokraj desne vratnice, a odmah na drugoj strani Sergej je "škaricama" ugrozio kostarikanska vrata koja je Navas ponovno sačuvao, ali mu je obranu anuliralo dvojbeno dosuđeno zaleđe srpskog ofenzivnog veznjaka.

U drugom poluvremenu Srbi su nastavili boraviti na protivničkoj polovici terena i nakon pet minuta doći do velike prigode. Mitrović i Sergej duplim su pasom izigrali crvenu obranu, a kada je prvoimenovani izbio ispred Navasa kostarikanski mu je vratar obranio završni udarac. U 56. minuti Navas kapitulirao je iz slobodnog udarca Kolarova ljevicom preko zida s 25 metara zdesna u bliži gornji kut, a kojeg je izborio Mitrović - 0:1. Kostarikanci su potom pokušavali anulirati zaostatak pri čemu se Cambpellu iznenada ukazala prigoda u 72. minuti, ali srpski stoper Milenković uspio je izbaciti loptu u korner. Do kraja su Srbi kontrolirali igru i zadržali stečenu prednost. D.L.

SAMARA - Arena Samara. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 42.000. Sudac: Malang Diedhiou (Senegal) 6,5. Strijelac: 0:1 Kolarov (56). Žuti kartoni: Calvo, Guzman (Kostarika), Prijović i Ivanović (Srbija) Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ALEKSANDAR KOLAROV (SRBIJA)

KOSTARIKA

0(0)

Navas 7, Gamboa 5,5, Acosta 6, Gonzalez 5,5, Duarte 5,5, Calvo 6, Venegas 6 (od 60. Bolanos 5,5), Guzman 6 (od 73. Colindres -), Borges 6, Bryan 6, Urena 5,5 (od 67. Campbell 6,5).

SRBIJA

1(0)

Stojković 6, Ivanović 6, Milenković 6,5, Tošić 7, Kolarov 7, Matić 6,5, Milivojević 6, Tadić 6,5 (od 82. Rukavina -), Sergej 6,5, Ljajić 5,5 (od 70. Kostić 5,5), Mitrović 6,5 (od 90. Prijović -).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike