Ekonomija
PODUZETNIK GODINE

Pobjednik Rubens Menin
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine. Dodjela nagrade održana je u subotu navečer u Monte Carlu.

Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu brazilski građevinar, poznat po tome što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja. Među nacionalnim pobjednicima u konkurenciji za najboljeg na svijetu kao hrvatski predstavnik našao se Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili.

Ovogodišnji izbor okupio je eminentne poduzetnike iz svih krajeva svijeta, njih 56 ukupno zapošljava 110 tisuća ljudi, a samo u protekloj godini ukupni prihodi iznosili su čak 23 milijarde dolara.

Rubens Menin osnovao je tvrtku 1979. godine, a danas ona zapošljava više od 24 tisuće ljudi te je sagradila više od 300 tisuća kuća. Danas jedan od 200 Brazilaca živi u kući koju je sagradila upravo tvrtka Rubensa Menina. Menin je postao prvi južnoamerički poduzetnik koji je osvojio titulu EY Svjetskog poduzetnika godine u povijesti ove nagrade, a prihodi tvrtke u protekloj godini iznosili su 1,44 milijarde dolara.

U rujnu će se održati i novo izdanje hrvatskog izbora EY Poduzetnika godine na kojem će biti izabran nasljednik Mate Rimca i idući predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu. D.Pav.

RIMAC ZVIJEZDA

Uz izbor novog svjetskog poduzetnika godine održan je petodnevni program u Monte Carlu, a jedna od najvećih zvijezda bio je upravo hrvatski predstavnik. Mate Rimac je u danima uoči dodjele gostovao u emisiji CNBC-a te dao intervju za prestižni Financial Times. Izbor EY Svjetskog poduzetnika godine održao se osamnaestu godinu zaredom, a Mate Rimac bio je četvrti hrvatski predstavnik na svjetskom izboru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike