Zdravlje
ZABLISTAJTE S DOLASKOM LJETA

Nahranite kožu, utegnite mišiće
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Zablistajte s dolaskom ljeta! Izdvojte nešto više vremena nego obično i navalite. Začešljajte svaku vlas, utegnite svaku poru i mišić. Recepti koje vam preporučujemo za “preobrazbu” provjereno djeluju, pa rezultati neće izostati.

Šećer za cijelo tijelo

U posudu stavite šalicu maslinova ulja i dodajte pola šalice smeđeg šećera. Po želji možete staviti i nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Umasirajte mješavinu nakon tuširanja kružnim pokretima, ali nemojte se masirati duže od minute kako ne biste izazvali iritaciju. Nakon toga istuširajte se mlakom vodom. Maslinovo će ulje nahraniti kožu, a masaža smeđim šećerom pojačat će cirkulaciju.

Opuštajuća kupka

Pomiješajte tri i pol šalice morske soli, pola šalice sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Ulje limuna osvježava, a jasmina i lavande smiruje. Sastojke dodajte u kadu ispunjenu toplom vodom i opuštajte se najmanje pola sata. Vruću vodu treba izbjegavati zato što isušuje kožu. Sol opušta mišiće i potiče cirkulaciju, a soda bikarbona pomaže u reguliranju prirodnog pH-faktora kože.

Maska od bundeve

Bundeva će izvrsno nahraniti kosu jer je bogata vitaminom A i kalijem, zbog čega blagotvorno djeluje na tjeme i na rast kose. U posudu stavite dvije šalice pasirane kuhane bundeve, dodajte žličicu kokosova ulja, žličicu meda i žličicu jogurta. Sastojke pomiješajte i nanesite na vlažnu kosu. Ostavite da maska djeluje 15 minuta i potom operite kosu šamponom. Da biste dali kosi više života, isperite ju mješavinom čaše jabučnog octa i čaše mlake vode. Nakon toga kosu operite šamponom da biste uklonili neugodan miris. Ocat će očistiti svu nečistoću i višak prirodnih ulja s vlasišta, a spriječit će isušivanje kose.

Piling lica

U posudu stavite dvije žličice kukuruznog brašna i dodajte umućeno bjelance. Smjesu laganim kružnim pokretima utrljajte u kožu i ostavite da djeluje deset minuta. Nakon toga lice isperite hladnom vodom. Piling će očistiti nečistoću i ukloniti mrtve stanice kože, a hladna će voda smanjiti pore.J.Kn.

Najčitanije iz rubrike