Sport
PORTUGAL - ŠPANJOLSKA

Remi u ljepotici, tri pogotka Ronalda
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Uzbudljivi sraz reprezentacija s Pirinejskog poluotoka završen je bez pobjednika iako se već činilo da će Španjolci preokretom doći do bodova nakon što je Portugal u dva navrata imao prednost. Susjed ju je imao u posjedu lopte te posljedično i više prigoda, ali za protovnika igra Cristiano Ronaldo koji je hat-trickom krenuo u turnir.

Bicikl i pad

Aktivniji ulaz u susret Portugalcima se isplatio već u trećoj minuti kada je Ronaldo na lijevoj strani ušao u protivnički 16-erac gdje se "biciklom" oslobodio Nacha koji ga je sapleo, a talijanski sudac pokazao na bijelu točku. Ronaldo je potom bio precizan poslavši De Geu u desnu stranu, a loptu poluvisoko u lijevi kut - 1:0. Zatim su Španjolci zagospodarili terenom i u desetoj minuti imali prigodu za izjednačenje. Slijeva je u srce 16-erca ubacio Alba, Diego Costa vratio do Silve koji je desnicom šutirao visoko preko grede. U 21. minuti Iniesta je prošao po lijevoj strani i vratio do Silve kojem je "crveni" blok loptu skrenuo u korner. Nakon toga ubacivanja iz lijevog kuta Portugalci su složili kontru zdesna preko Fernandesa koji je na suprotnoj strani pronašao utrčalog Ronalda koji je iz prve vratio Guedesu čije je oklijevanje na rubu 16-erca osujetio bijeli blok. Dvije minute kasnije Španjolci su dugom loptom tražili Diega Costu koji je razgrnuo Pepea i zatim ušao u 16-erac lažnjakom se oslobodivši još jednog Portugalca te s 12 metara pogodio desni donji kut - 1:1. U 26. minuti Isco je slijeva s vrha 16-erca šutirao pogodivši gredu od koje se lopta odbila na gol-crtu i otišla van. Odličnu su prigodu Španjolci imali i u 36. minuti preko lijevog boka odakle je Alba vratio do Inieste čiji je prizemni udarac s desetak metara otišao pokraj suprotne vratnice. Lijevi je kut ciljao i Isco u 42. minuti sa 17 metara, ali pravo u Ruia Patricija. Identično kao i Ronaldo dvije minute kasnije čija je prizemna lopta, na opće iznenađenje, izmigoljila De Gei i otišla u mrežu - 2:1.

Preokret pa remi

U nastavku su Španjolci imali znatno veći posjed lopte, ali bez izglednijih situacija. Nije to bila ni u 55. minuti kada su izborili slobodan udarac na 35 metara koji je Silva ubacio udesno do Busquetsa koji je glavom vratio do Diega Coste, a ovaj iz blizine zatresao mrežu - 2:2. Tri minute kasnije došlo je do preokreta rezultata zahvaljujući Nachu koji je s 18 metara prizemnim udarcem pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila iza portugalskog vratara - 2:3. Nova je prijetnja za portugalska vrata stigla u 71. minuti slijeva gdje su Španjolci dobro kombinirali, a Alba vratio do Diega Coste koji je iz blizine loše zahvatio loptu poslavši je pokraj suprotne vratnice. U 88. minuti Ronaldo je izborio slobodan udarac na 22-23 metra i izveo ga preko zida pogodivši lijevi kut (3:3) i tako zaključio ljepoticu u Sochiju. D.L.

SOCHI - Stadion Fisht. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 40.000. Sudac: Gianluca Rocchi (Italija) 6,5. Strijelci: 1:0 Ronaldo (4.-11m), 1:1 Diego Costa (24), 2:1 Ronaldo (44), 2:2 Diego Costa (55), 2:3 Nacho (58), 3:3 Ronaldo (88). Žuti kartoni: Fernandes (Portugal) i Busquets (Španjolska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: CRISTIANO RONALDO (PORTUGAL)

PORTUGAL

3(2)

Rui Patricio 5,5, Cedric 6, Pepe 6,5, Fonte 6, Raphael 6,5, William 6,5, Moutinho 6,5, Bernardo 6 (od 70. Quaresma 6,5), Guedes 6 (od 80. Andre Silva -), Fernandes 6 (od 68. Joao Mario 6,5), Ronaldo 8.

ŠPANJOLSKA

3(1)

Rui Patricio 5,5, Cedric 6, Pepe 6,5, Fonte 6, Raphael 6,5, William 6,5, Moutinho 6,5, Bernardo 6 (od 70. Quaresma 6,5), Guedes 6 (od 80. Andre Silva -), Fernandes 6 (od 68. Joao Mario 6,5), Ronaldo 8.

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike