Sport
NK OSIJEK

Grezda radi odvojeno
Objavljeno 16. lipnja, 2018.
Zoran Zekić ne opterećuje se dolascima, pa mu pogled ne skreće prema ulazu

Nogometaši Osijeka odradili su tri treninga u Velikoj, a za vikend imat će nešto lakši, ugodniji program. Naime, danas će odigrati drugu utakmicu na tim pripremama, a u nedjelju će imati slobodan dan.

I današnja utakmica bit će ipak lakšeg oblika, doduše, ne baš kao ona prva, kada su Osječani gostovali kod Viteza '92 u Antunovcu i zabili čak 17 pogodaka, ali ipak ne toliko natjecateljska, jer će međusobno odigrati dvije momčadi bijelo-plavih. Prave provjere ipak će biti na glavnom dijelu priprema, u Austriji, kada će trener Zoran Zekić u pet ogleda, s Videotonom, Škendijom, St. Johnstonom, Lokomotiv Moskvom i ZTE-om, tražiti idealnih 11 za start sezone.

Za sada trener bijelo-plavih nema razloga za brigu ili nezadovoljstvo, svi igrači odrađuju zacrtano, a nema ni ozbiljnijih ozljeda, koje bi nekog od njih izbacile iz ritma treninga. Uglavnom se radi o ponekom udarcu, koji poslije tretiraju fizioterapeuti, a jedini koji radi prema lakšem programu je Eros Grezda. On za sada ne može ići punim gasom jer ga još uvijek muči ozljeda gležnja, koju je zadobio proljetos igrajući za reprezentaciju Albanije. Tada je nakon povratka u klupski dres morao pauzirati, zaigrao je potom nedovoljno oporavljen u nekim susretima (Lokomotiva, Hajduk), a posljedice toga i dalje osjeća. Ipak, nije ništa dramatično, no jasno je kako se ništa s njim ne želi riskirati, jer radi se o jednoj od najopasnijih napadačkih opcija osječke momčadi.

O uvjetima koji su na raspolaganju bijelo-plavima već je rečeno. Sve “štima”, od odličnog terena preko popratnih sadržaja za treninge do vremenskih prilika, jer je odrađivanje treninga na 16-17 stupnjeva neusporedivo ugodnije negoli na 30-ak, koliko je bilo prije nekoliko dana. Čak ni iščekivanje pojačanja ne utječe na raspoloženje trenera Zekića, iako je jasno kako su konture momčadi još daleko od onoga što želi za novu sezonu i novi iskorak, po rezultatu i igrama. No, u odnosu prema nekim prijašnjim pripremama i nestrpljivim pogledima prema ulaznim vratima, sada se čelni čovjek bijelo-plave struke time više ne opterećuje. Odlučio se na drukčiji pristup, radi s onim što ima na raspolaganju, a kada ga sportski direktor Alen Petrović razveseli novim imenom za udarnu postavu - dobro.

Inače, i igrači i stožer NK Osijek danas će disati s reprezentacijom, kao i cijela Hrvatska. Zajedno će gledati i bodriti Kockaste u prvom susretu na SP-u te, jasno, očekivati dobru igru i pobjedu naših.

Goran ROGULJIĆ
Najčitanije iz rubrike