Sport
DONNA VEKIĆ U POLUFINALU

U Nottinghamu je sve isto kao i lani
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Donna Vekić juri dalje na travi Nottinghama. U petak je upisala osmu uzastopnu pobjedu na WTA-u koji je lani osvojila, a ove godine došla na mjesto sreće obraniti naslov. Kako turnir odmiče, osječka tenisačica igra sve bolje, a najbolju partiju pružila je u četvrtfinalu pobijedivši Njemicu Monu Barthel sa 7:5, 6:1. Meč je trajao 79 minuta, Donna je prvi set riješila u samoj završnici, a onda projurila drugom dionicom ostavivši suparnicu bez ikakvih izgleda.

Donna je prije Nottinghama igrala s Barthel dva puta i dva puta izgubila. No, trava, posebice ona britanska, njezina je omiljena podloga i u petak je pokazala kako se na njoj najbolje osjeća. U prvom setu je dva puta uzimala Njemici servis, ali i odmah gubila break, da bi kod 5:5 ponovno slomila Barthel na njezinu početnom udarcu i onda svojim servisom potvrdila prednost i uzela set. Barthel je potom uspjela osvojiti prvi gem drugog seta i bilo je to sve od nje. Donna je nanizala šest gemova i odjurila u polufinale, prvo nakon prošlogodišnjeg Nottinghama. Čini se da ima nešto u tom gradu i nottinghamskoj travi, nešto što itekako odgovara Donni.

- Dokazala sam da mi je trava najbolja podloga. Bez obzira na prijašnje dvoboje i dva poraza od Mone, ovdje sam ušla u meč s puno samopouzdanja i odigrala najbolji susret ove sezone - izjavila je 21-godišnja Osječanka nakon pobjede. U subotu je na rasporedu polufinale, koje je i repriza lanjskog finala Nottinghama. Donna protiv Britanke Johanne Konte. Lani je u meču za naslov bolja bila Donna, u subotu joj neće biti lako, ali igra s Barthel je ono što ulijeva optimizam. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike