Kultura
NATJECANJE U MAKEDONIJI

Mladom pijanistu Ivanu Bobiću Grand Prix
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Mladi varaždinski pijanist i skladatelj Ivan Bobić, student 4. godine klavira na UAOS-u i korepetitor suvremenog plesa i baleta u glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima na natjecanju Art In Veles u Makedoniji osvojio je prvo mjesto (100/100 bodova) te nagradu Grand Prix kao sveukupni pobjednik natjecanja.

Mladi je pijanist na natjecanju, uz klasičan repertoar, praizveo i svoju klavirsku sonatu “Uspavanka djetinjstvu” u kojoj dječje melodije izvodi na suvremen način, primjenjujući proširene tehnike sviranja time donoseći melodijske i konceptualne novitete u izvođenju moderne klasične glazbe.

Ivan Bobić ovom prigodom osobno zahvaljuje organizatoru festivala prof. Lazaru Atanasovu na srdačnom gostoprimstvu, pokrovitelju festivala maestru Lazaru Miletiću, ravnatelju Darku Domačinoviću i dekanici Heleni Sablić-Tomić na logističkoj potpori, svojoj prvoj profesorici Barbari Bego Bojić, prof. Konstantinu Krasnitskom, a ponajviše prof. Yuliyi Krasnitsky, koja je Ivana pripremala za natjecanje. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HNK OSIJEK - PUNOM PAROM NAPRIJED

Umjesto “Mary Poppins”, u svibnju mjuzikl “Sugar”

2

PROMOCIJA ROMANA “BLATO U DVORIŠTU”

Nepristojno je biti pristojan, kaže Cvetnić

3

DANAS PROMOCIJA NOVE KNJIGE U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU

Javnosti se predstavljaju zapisnici prezbiterskih vijeća Luga 1804. - 1865.