Kultura
NATJECANJE U MAKEDONIJI

Mladom pijanistu Ivanu Bobiću Grand Prix
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Mladi varaždinski pijanist i skladatelj Ivan Bobić, student 4. godine klavira na UAOS-u i korepetitor suvremenog plesa i baleta u glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima na natjecanju Art In Veles u Makedoniji osvojio je prvo mjesto (100/100 bodova) te nagradu Grand Prix kao sveukupni pobjednik natjecanja.

Mladi je pijanist na natjecanju, uz klasičan repertoar, praizveo i svoju klavirsku sonatu “Uspavanka djetinjstvu” u kojoj dječje melodije izvodi na suvremen način, primjenjujući proširene tehnike sviranja time donoseći melodijske i konceptualne novitete u izvođenju moderne klasične glazbe.

Ivan Bobić ovom prigodom osobno zahvaljuje organizatoru festivala prof. Lazaru Atanasovu na srdačnom gostoprimstvu, pokrovitelju festivala maestru Lazaru Miletiću, ravnatelju Darku Domačinoviću i dekanici Heleni Sablić-Tomić na logističkoj potpori, svojoj prvoj profesorici Barbari Bego Bojić, prof. Konstantinu Krasnitskom, a ponajviše prof. Yuliyi Krasnitsky, koja je Ivana pripremala za natjecanje. N.Vek.

Možda ste propustili...

25. MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA ZA DJECU

“Majstori” Teatra to go u Subotici

KRALJEVIĆ ČUPERKO KAZALIŠTA SMJEŠKO

Što nas čini lijepima i pametnima?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana