Crna kronika
TROJE POGINULIH NA SLAVONSKIM CESTAMA

Bračni par poginuo u sudaru s kamionom punim trupaca
Objavljeno 15. lipnja, 2018.
U Đakovu je u naletu teretnog vozila stradala biciklistica, preminula je u bolnici

MARTIN/ĐAKOVO

Tri osobe smrtno su stradale, a još dvije su ozlijeđene u razmaku od samo nekoliko sati u petak prijepodne u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u Đakovu i nedaleko od Našica.

U sudaru automobila njemačkih registracija i kamiona koji je prevozio trupce na cesti između Martina i Donje Motičine smrtno su stradali 86-godišnji vozač automobila i njegova 84-godišnja suputnica. Dva muškarca koja su se nalazila u kamionu koji je prevozio trupce, 65-godišnjak i 25-godišnjak, prevezena su u bolnicu. Vozač automobila preminuo je na mjestu nesreće, dok je 84-godišnjakinja preminula u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U automobilu njemačkih registracija, prema neslužbenim informacijama, bio je stariji bračni par koji se iz Njemačke doselio živjeti u Gazije pokraj Feričanaca. Kako doznajemo, automobil se kretao iz smjera Donje Motičine, a kamion od Našica. Nakon sudara, i automobil i kamion završili su u odvodnom kanalu.

Na teren je poslana ekipa Hitne pomoći te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Našice.

Do izvlačenja tijela dvoje poginulih iz vozila, uklanjanja automobila i kamiona s ceste, promet od Našica prema Orahovici bio je obustavljen te je preusmjeravan obilaznim pravcima.

Samo nekoliko sati ranije, u 8.55, poginula je 64-godišnja biciklistica u prometnoj nesreći koja se dogodila na raskrižju Ulica Eugena Kvaternika i Splitske ulice u Đakovu. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, 64-godišnjakinja je upravljala biciklom Ulicom Eugena Kvaternika i dolaskom do raskrižja nije se zaustavila na crveno svjetlo na semaforu, nego je ušla u raskrižje. U tom trenutku naišao je 77-godišnjak teretnim automobilom te je došlo do udara prednjeg dijela teretnog automobila u prednji kotač bicikla, pri čemu je biciklistica pala. Iako je stradala žena bila kontaktibilna neposredno nakon sudara, ubrzo je preminula.S. Lacić

U PROMETU U HRVATSKOJ SMRTNO STRADALO 3780 OSOBA U 10 GODINA

U proteklih 10 godina, od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2017. godine, u Hrvatskoj se dogodilo 392935 prometnih nesreća. Prema statistici MUP-a, u 124874 prometnih nesreća netko je nastradao. Poginulo je 3780 osoba, 31425 iz je u prometu ozlijeđeno teško i još 139025 lakše. Samo u prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatskoj se dogodilo 9348 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 79 osoba. Još 643 osoba zadobilo je teške ozljede, te 2923 lakše. Hrvatski prometni stručnjak Željko Marušić godinama upozorava na katastrofalno stanje u prometu na Hrvatskim cestama. "Sigurnost cestovnog prometa vozi u rikverc, premda je Hrvatska od 2000. u cestovnu infrastrukturu, razmjerno broju stanovnika i BDP-u, uložila najviše, ne samo u Europskoj uniji, nego u svijetu" - kazao nam je jednom prilikom Željko Marušić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi