Osijek
KLUBOVI I SPORTSKE UDRUGE KOD ŽUPANA

Odobreno 42 zahtjeva
za uređenje igrališta
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Župan osječko-baranjski, Ivan Anušić, jučer je potpisao 42 ugovora s predstavnicima sportskih klubova i udruga s područja Osječko-baranjske županije, ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna za projekte opremanja i investicije u sportske terene u općinama i gradovima.

- Mogli su prijaviti sve – od opreme, popravaka, investicijskog održavanja do lopti, svlačionica pa i izgradnje novih terena, odnosno sve što je potrebno nabaviti da bi sportski teren bio kvalitetniji i pristupačniji za sve one koji se žele baviti sportom. Podsjećam da se istovremeno pravi i sedam dječjih igrališta u vrijednosti od 400 tisuća kuna, a godinu ćemo završiti s ukupno 4,5 milijuna kuna investicija u sport – pojasnio je župan Anušić.

Također, potpisan je i ugovor sa Srednjom školom Izidora Kršnjavog iz Našica za ugradnju sportske staze na školskom igralištu i prema riječima ravnatelja Željka Filjka, škola će dobiti suvremeno opremljenu atletsku stazu presvučenu tartan podlogom. Podsjetio je da će staza pomoći i ostalim udrugama, odnosno vatrogascima pri izvođenju kondicijskih vježbi, ali i razvoju sporta općenito.

- Županija je ranije uložila u sportsko igralište, poboljšala rasvjetu i presvučen je asfalt, a sad kad se postavi tartan podloga to će poboljšati uvjete ne samo školi nego i atletičarima. Nadamo se da će radovi biti gotovi u prvoj polovici srpnja – rekao je ravnatelj Filjak. M. Mihelić

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike