Osijek
OD 22. DO 25. LIPNJA KRAJ ZDENCA

Prvi “Panonski folklorni festival”
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Od 22. do 25. lipnja Osijek će biti domaćin prvog Panonskog folklornog festivala koji će se održati kraj zdenca na šetalištu i okupit će renomirane izvođače koreografiranog folklora. Predsjednik organizacijskog odbora Goran Ivanović Lac pojašnjava kako će festival okupiti goste iz četiri zone u Hrvatskoj.

- Doći će KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba, splitski KUD "Jedinstvo", karlovački KUD "Matija Gubec" te KUD "Tanac" iz Pečuha. Uoči Dana državnosti, 24. lipnja, gostovat će Nacionalni ansambl "Lado" te izvesti novi program. Od osječkih folklora bit će tu KUD "Osijek 1862" te KUD "Ivan Kapistran Adamović" iz Čepina – najavljuje Ivanović, dodajući da su u organizaciji sudjelovali i Tihomir Slivka, Damir Doležal, Duško Topić, Lidija Neznanović te direktori osječke i županijske Turističke zajednice.

Svi će programi počinjati u 21 sat i svaku večer nastupit će dva ansambla, dok će prije njih nastupiti naše najbolje izvorne grupe, i to iz Donje Bebrine i Starih Mikanovaca. Gala večer održat će se 25. lipnja, gdje će, izuzev "Lade", nastupiti svi izvođači u skraćenom programu. Također, nakon završetka programa kraj zdenca, svaku će večer u Sakuntala parku te kraj Vodenice nastupiti umjetnici Umjetničke akademije iz Osijeka, ali i Zrinka Posavec i HPD "Lipa". Također, posljednjeg dana festivala Dravom će se s broda puštati lampioni uz orkestar Umjetničke akademije. Cjelokupni će festival financirati u pola iznosa Grad Osijek, a drugu polovinu Osječko-baranjska županija, no Ivanović kaže da očekuju i potporu kroz projekte Hrvatske turističke zajednice. Inače, u slučaju lošeg vremena, sav program preselit će se u Hrvatsko narodno kazalište. M. Mihelić

Predsjednik organizacijskog odbora Goran Ivanović pojašnjava kako će festival okupiti goste iz četiri zone u Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike