Osijek
RADNA JEDINICA PROMETNICE RADI NA NEKOLIKO LOKACIJA

Novi kolnici, staze, parkirališna mjesta...
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Građevinska ekipa Unikoma radi trenutno na nekoliko radilišta diljem Osijeka. Osim, kako smo već pisali prethodnih nekoliko dana, radovi su na Vijencu Ivana Meštrovića, gdje grade parkinge kod Dječjeg vrtića Stribor, te u Strossmayerovoj ulici i Lučkom prilazu, ekipe Radne jednice Prometnice Unikoma Osijek rade na Jugu II i u Zvonimirovoj ulici.

Radovi na Vijencu Ivana Meštrovića, kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zoran Batnožić, financiraju se iz sredstava Grada Osijeka i Gradska četvrt Tvrđa i okončat će se za tri tjedna. Radove u Strossmayerovoj i Lučkom prilazu, kaže nam dogradonačelnik Boris Piližota, financira Grad Osijek.

Mario Mišetić, voditelj Radne jednice Prometnice, pojašnjava kako u Mljetskoj ulici rade nove staze.

- Stare betonske staze, koje su napravljene davnih šezdesetih godina, zamijenit ćemo novom podlogom. Ovaj put to će biti asfalt, a rekonstruiramo staze na obje strane ulice. Taj dio posla odrađujemo iz liste prioriteta koje je odredila Gradska četvrt Jug II – kaže Mario Mišetić

Vrijedni unikomovci imaju odraditi i pozamašan posao u Zvonimirovoj ulici. Tamo je, pojašnjava Mišetić, cesta zatvorena kako bi se mogli obaviti planirani radovi nakon što je završena obnova i dogradnja objekta iza Sokolskog doma.

- Radimo od raskrižja Franje Krežme do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, i to nogostupe, cestu i parkirališta. Nogostup je većim dijelom napravljen, preostaje napraviti samo jedan dio ispred "suda". Taj dio obnovit ćemo nakon što Zvonimirovu ulicu od Krežmine do Zagrebačke presvučeno novim asfaltnim slojem nakon frezanja kolničkog zastora. Procjenjujemo da bismo posao mogli završiti ovih dana – kaže Mišetić. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike