Osijek
POTPORA DVD-IMA

Županija izdvaja 300 tisuća kuna za kupnju vatrogasnih vozila
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović sa suradnicima potpisao je jučer šest ugovora o potpori za sufinanciranje nabave vatrogasnih vozila s predstavnicima DVD-a Čeminac, Donja Motičina, Klokočevci, Ernestinovo, Podgorač i Hrastin.

Vatrogasci su zahvalili dožupanu Ivanoviću i županu Ivanu Anušiću što su povećali iznos županijske financijske pomoći jer će sada moći zanoviti vozila koja su stara i po četrdeset godina.

- Opremanje dobrovoljnih vatrogasnih društava prioritet je ove županijske uprave. Smatramo da povećanjem ovog cenzusa, koji je do sada bio maksimalno 20.000 kuna za kupnju i nabavu vatrogasnih vozila, i bio je malen, pa smo ga podigli na 75.000 kuna. Doduše, još nismo uspjeli povećati ukupnu masu novca koja je dodijeljena za ova vozila (kreće se u iznosu od 300.000 kuna), ali to nam je nakana. Ovim sredstvima ćemo opremiti bar pet vatrogasnih društava, pa će dobiti primjerenu opremu, a jednim kontinuitetom doći do onoga što želimo, a to je da naši vatrogasci imaju opremu kakvu zaslužuju u 21. stoljeću, a ne da imaju oldtimere - kazao je Ivanović.

Stoga će, nastavio je dožupan, gledati da u vremenu ispred nas Županija poveća ukupan iznos. “Ali moram reći da će Odjel za ruralni razvoj u svoja četiri projekta podijeliti približno milijun kuna DVD-ovima, što smatramo da je iznos koji naravno nije dostatan, ali radimo na tome da ga povećamo i da bude na zadovoljstvo vatrogasaca kojih je ukupno 4000 u 141 društvu, a od njih je 2100 operativnih vatrogasaca. Mislim da je to jedna respektabilna snaga koja se koristi ne samo u gašenjima požara nego i u svemu onome što nas znade zadesiti”, smatra dožupan Ivanović.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike