Učionica
MEĐUNARODNE STUDENTSKE IGRE STEM GAMES

Studenti FERIT-a uspješno se natjecali u znanju i športovima
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) od 7. do 13. svibnja 2018. sudjelovali su na međunarodnim studentskim igrama STEM Games. 

Igre su organizirane kao interdisciplinarno timsko natjecanje studenata svih znanstvenih područja koja obuhvaća kratica STEM. U četirima arenama (kategorijama) natjecalo se u znanju: Science – dominantno usmjerena na biologiju, kemiju i medicinu; Technology – dominantno usmjerena na rješavanje programskih zadataka; Engineering – usmjerena na rješavanje inženjerskih problema; Mathematics – posvećena natjecanju u matematici. Osim natjecanja u znanju, organizirano je i natjecanje u športskim disciplinama, a cjelokupan događaj popraćen je brojnim edukativnim radionicama te zabavnim sadržajem. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 17 fakulteta iz STEM područja. Studenti FERIT-a na STEM Games sudjelovali su u natjecanju u T areni s trima timovima te se plasirali na četvrto, sedmo i dvadeseto mjesto. U E areni studenti FERIT-a sudjelovali su s jednim samostalnim timom koji je osvojio peto mjesto te u dvama mješovitim timovima u suradnji sa studentima Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu (SFSB), a zauzela su 9. i 16. mjesto. Sa športskih natjecanja FERIT je već tradicionalno donio cijeli niz odličja, osvojivši 1. mjesto u muškom rukometu, 2. mjesto u ženskoj odbojci i ženskom stolnom tenisu te 3. mjesto u muškom i ženskom krosu, ženskom futsalu i šahu u mješovitoj konkurenciji. 

Tin BENŠIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica