Učionica
TRADICIONALNA AKTIVNOST U OKVIRU FESTIVALA ZNANOSTI 2018.

Organiziran Dan otvorenih vrata Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Dana 20. travnja 2018. održan je Dan otvorenih vrata Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku u okviru programa 16. Festivala znanosti.

Dan otvorenih vrata, koji se već sedmu godinu zaredom tradicionalno održava na Poljoprivrednom fakultetu, posjetila su djeca predškolske dobi iz osam vrtića, učenici iz deset osnovnih škola, kao i učenici srednje škole iz Slatine, Požege i Donjega Miholjca te studenti Tehnološkoga fakulteta iz Tuzle. U Auli Magni Fakulteta svečano je otvaranje predvodio dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, koji je poželio dobrodošlicu malim posjetiteljima, tetama u vrtiću, učiteljicama i nastavnicima.

Ukupno oko 800 djece i studenata imalo je priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim aktivnostima, a bile su organizirane čak 54 aktivnosti i sadržaja: 12 radionica, tri instalacije, tri izložbe, deset predavanja i 26 postera. Među ostalima bile su tu izložba kukaca i izložba modnoga nakita koji je inspiriran prirodnim detaljima. Osim toga, posjetitelji su imali mogućnost upoznati domaće životinje u pravom malom zoološkom vrtu, promatrati biljne preparate pomoću mikroskopa, ali i naučiti nešto o hranidbi medvjeda te nutritivnoj vrijednosti meda i ribe. Osim toga, gosti su se upoznali s obnovljivim izvorima energije te imali mogućnost sudjelovati u pokusu ultrabrzoga zamrzavanja biljnoga tkiva, a mogli su otkriti i što se krije u pšeničnoj travi. Naučili su nešto i o osjetilima koja su zajednička ljudima i biljkama i načinu na koji biljke doživljavaju svijet oko sebe. Dan otvorenih vrata završio je svečanom dodjelom „diplomica“ koje su obradovale male goste. Kao i prošlih godina primjetan je bio porast broja posjetitelja.

Željka KLIR
Možda ste propustili...

EDUKACIJA TIJEKOM SVIBNJA 2019. U PODUZETNIČKOM INKUBATORU BIOS

Djelatnici FERIT-a educirali se u Poduzetničkom inkubatoru BIOS

PROF. DR. SC. ALEKSANDAR VČEV, DR. MED. DEKAN FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

„Buduće i sadašnje medicinske djelatnike sustavno potičemo na cjeloživotno obrazovanje“

STUDENTI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU PONOVNO REKORDNO USPJEŠNI U ZAVRŠNICAMA DRŽAVNIH ŠPORTSKIH NATJECANJA

Sveučilišna športska kolekcija bogatija za čak 13 novih odličja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad