Učionica
STUDENTI MEDIJSKE KULTURE I MENTORICA S AUK-A I OVE GODINE NA STUDIJSKOM PUTOVANJU U BRUXELLESU

Upoznavali se s radom Europske komisije i Europskoga parlamenta
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Pet studentica medijske kulture s Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta u Osijeku od 15. do 17. svibnja 2018. posjetilo je Bruxelles u okviru tradicionalnoga studijskog putovanja hrvatskih studenata komunikologije i novinarstva u organizaciji Predstavništa Europske komisije u Hrvatskoj.

Studentice Ema Lutring, Lucija Varoščić, Sara Ilić, Andrea Zakšek i Tatjana Pavlović, u pratnji nastavnice i mentorice doc. dr. sc. Marine Đukić, tijekom tri dana imale su prigodu, s 29 studenata iz Zagreba, Rijeke i Zadra, upoznati se s radom Europske komisije i Europskoga parlamenta, ali i međusobno se upoznati i razmijeniti svoja studentska iskustva. Tijekom prvoga dana, u posjetu Europskoj komisiji, Mauro Galluccio, glasnogovornik Glavne uprave za komunikacije upoznao je studente s radom Europske komisije i zanimljivim temama, a studentima je svakako najzanimljiviji dio bio obilazak odjela Europske komisije zaduženih za medije i upoznavanje s njihovim radom. Domaćin toga obilaska bio je Frédéric D'Hondt iz redakcije europskoga televizijskoga kanala EbS. Studenti su potom nazočili dnevnoj konferenciji za novinare (tzv. Midday Briefingu) koju je vodio Dimitris Avramopoulos, a tema je bila Upravljanje migrantskom krizom i unaprjeđenje viznoga informacijskog sustava EU-a. Drugoga radnog dana, tijekom posjeta Europskom parlamentu, studenti su se susreli s hrvatskim europarlamentarcima. Ivana Maletić, Dubravka Šuica, Ivica Tolić, Željana Zovko i Jozo Radoš upoznali su ih sa svojim trenutačnim radom te su raspravljali o aktualnim europskim, ali i hrvatskim temama. Osim toga, Tomislav Krasnec, dopisnik Večernjega lista u Bruxellesu objasnio je svoj rad i obveze s kojima se susreće u radu u Parlamentu, a studenti su posjetili i TV studio Parlamenta.

Iako vremenski ograničeno, putovanje se pokazalo izrazito korisnim za studente koji su imali prigodu upoznati se sa zadaćama Europske unije, ali i steći nova korisna iskustva i poznanstva.

Ema LUTRING, Tatjana PAVLOVIĆ
Možda ste propustili...

EDUKACIJA TIJEKOM SVIBNJA 2019. U PODUZETNIČKOM INKUBATORU BIOS

Djelatnici FERIT-a educirali se u Poduzetničkom inkubatoru BIOS

NAJDUGOVJEČNIJI OSJEČKI STUDENTSKI FESTIVAL OVE GODINE U KASNIJEM TERMINU

Tradicionalno 39. Osječko ljeto mladih održat će se u prvoj polovici rujna

ODRŽAN V. SUSRET ZNANOSTI I GOSPODARSTVA U ORGANIZACIJI EFOS-A I HUP-A

Nužno je što ranije uključivanje studenata u stručnu praksu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad