Učionica
MEĐUNARODNA SURADNJA FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI

Potpisan ugovor o suradnji s Filozofskim fakultetom i Centrom za integrativnu bioetiku Sveučilišta svetih Ćirila i Metoda u Skopju
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Izaslanstvo Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, na čelu s dekanom prof. dr. sc. Damirom Matanovićem, prodekanicom za nastavu prof. dr. sc. Vesnicom Mlinarević, prodekanicom za znanost izv. prof. dr. sc. Irellom Bogut i doc. dr. sc. Ivicom Kelamom, boravilo je od 22. do 24. travnja 2018. u službenom posjetu Filozofskom fakultetu Sveučilišta svetih Ćirila i Metoda u Skopju.

Doc. dr. sc. Ivica Kelam, u sklopu posjeta Skopju, u svečanoj je dvorani Fakulteta pred punim gledalištem, održao pozvano predavanje pod naslovom „GMO, etika i bioetika“. Nakon toga uslijedila je dinamična rasprava koja je potvrdila da se upravo pomoću integrativne bioetike takve teme mogu i trebaju adekvatno predstavljati akademskoj javnosti. Nakon predavanja dekani prof. dr. sc. Damir Matanović i prof. dr. Ratko Duev potpisali su sporazum o suradnji tih dvaju fakulteta. Tom prigodom dogovoreno je uključivanje skopskoga Filozofskog fakulteta u CEEPUS mrežu pomoću koje će se moći ostvariti mobilnost nastavnika i studenata obiju institucija. Uslijedilo je i potpisivanje sporazuma o suradnji Centra za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Osijeku i Centra za integrativnu bioetiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta svetih Ćirila i Metoda u Skopju. Sporazum su potpisali voditelji Centara za integrativnu bioetiku doc. dr. sc. Ivica Kelam i izv. prof. dr. Dejan Donev. Voditelji su centara tom prigodom najavili suradnju putem suorganiziranja znanstvenih konferencija već u listopadu 2018. u Ohridu i 2. Osječkih dana bioetike u studenome 2018. u Osijeku. Nakon potpisivanja sporazuma, dekan Matanović pozvao je dekana Dueva i voditelja Centra Doneva u uzvratni posjet FOOZOS-u.

Ivica KELAM
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike