Sport
MAGENTA B2B RUN

Poslovnjaci priredili pravu trkačku zabavu uz Dravu
Objavljeno 15. lipnja, 2018.
Zanimljiva trkačka karavana je nakon Splita i Rijeke stigla u Osijek, gdje se na startu našlo više od 600 trkača

U Osijeku je održana još jedna zanimljiva utrka, a na njoj su sudjelovali poslovnjaci iz istočne Hrvatske, no bilo je i gostiju iz cijele države.

Karavana Magenta B2B Run je, naime, nakon Splita i Rijeke stigla u Osijeku te priredila pravu zabavu uz Dravu. Na utrci, koja je start i cilj imala ispred VK Iktus, na Šetalištu kardinala Franje Šepera, okupilo se više od 600 natjecatelja, a duljina staze bila je pet kilometara. Trčalo se preko Pješačkog mosta, zatim po šetnici, pa okret i natrag promenadom do Copacabane te dalje prema cestovnom mostu, a trkači su do cilja na Iktusu prošli i kroz Tvrđu.

- Nakon odlične atmosfere koja je obilježila najveći poslovni događaj u Splitu i Rijeci, došao je red da pokrenemo i Osijek. Slavonci nimalo ne kaskaju za svojim kolegama na hrvatskoj obali, a to su dokazali voljom i odlučnošću koju su pokazali na samom startu, ali i pred ciljem. Zaposlenici su zaista uživali u kvalitetno provedenom vremenu izvan poslovnog okruženja, a siguran sam da nas isti spoj trčanja, zabave i dobre atmosfere očekuje i na posljednjoj postaji, u Zagrebu - izjavio je Jurica Barać, organizator MAGENTA 1 B2B RUN utrke.

Iako je kiša stalno prijetila, srećom, nije pala, a po tmurnom vremenu kod trkačica najbrža je bila Ines Mahovlić Krpan (Atlantic Grupa), koja je 5 km prošla za 22.23 minute. Sekundu i nešto sporije iza nje u cilj je ušla Antonija Bešlić (HEP, 23.19), a treća je bila Tatjana Pernarčić (PBZ) s vremenom 24.24. U muškoj konkurenciji ispred svih je bio Filip Grgurić (Escape) s vremenom 17.40 minuta, Zdravko Jadrijev (HEP) je sa 18.17 bio drugi, a Mateo Lukinić iz Elgrada d.o.o treći (18.59). Nagrađivali su se pojedinci, ali su se zbrajali i ekipni rezultati, pa je tako najbrži tim (tri trkača) bio Atlantic Grupa u ženskoj te HEP u muškoj konkurenciji. Bodovao se i ukupni ekipni plasman, i to u kategoriji mala, srednja i velika poduzeća. Kod malih poduzeća dominirali su trkači iz Consultinga, kod srednjih najbolji su bili oni iz Končar Aparata i postrojenja, a kod velikih poduzeća dominirale su trkačice i trkači iz HEP-a.

Bila je to lijepa trkačka priča, a zaposlenici iz 57 kompanija istočne Hrvatske uz Dravu u Osijeku pokazali su da Slavonija također njeguje sportski duh te prepoznaje važnost fizičke aktivnosti, koja u konačnici utječe i na poslovne uspjehe.

Inače, organizator osječkog dijela natjecanja bio je Run&Trek te Žuti Šešir i svoj su posao odradili odlično.

Nakon splitskog, riječkog i osječkog trkačkog happeninga završna postaja Magenta B2B Runa je 13. rujna u Zagrebu.

Ivana LIOVIĆ
EKIPNI POREDAK

MALA PODUZEĆA: 1. DS Consulting, 2. Hidroing, 3. Adcon Group; SREDNJA: 1. Končar - Aparati i postrijenja, 2. Elgrad, 3. Pet minuta; VELIKA: 1. HEP, 2. Žito, 3. Centar za vozila Hrvatske

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike