Sport
BIJELO-PLAVI U VELIKOJ

Zekićev filtar od 30 igrača
Objavljeno 15. lipnja, 2018.
Osim stadiona u Velikoj, Osječani imaju na raspolaganju sve ostale popratne sadržaje

Nogometaši i stručni stožer NK-a Osijek od jučer borave u Velikoj gdje će odraditi šest treninga te jednu međusobnu utakmicu, u subotu. Bijelo-plavi će u Zlatnoj dolini provesti ukupno šest dana, vraćaju se u utorak, a tri dana potom otputovat će u Austriju na glavni dio priprema.

Trener Zoran Zekić na put je poveo svih 30 igrača na raspolaganju, među njima su i nekolicina igrača iz B momčadi, koji će imati priliku nametnuti se. Tu su, naravno, i “starosjedioci” iz prve momčadi, kao i pridošlice. Na put su krenuli vratari Malenica, Santini, Kukić i Ivušić te igrači Barišić, Škorić, Barać, Šimunec, Radeljić, Šutalo, Lončar, Grgić, Talys, Šorša, Mudražija, Pušić, Mioč, Pilj, Žaper, Hajradinović, Kamenar, Lopa, Pervan, Llanos, Bočkaj, Grezda, Boban, Marić, Špoljarić i Štrkalj. Očekivano nema ozlijeđenog Antolovića, kao ni Ejupija, koji obavlja liječničke preglede zbog kojih nije u mogućnosti priključiti se momčadi.

Uz Zekića, s momčadi su njegovi pomoćnici Ronald Grnja, Mario Kuić, Ivo Smoje, Domagoj Malovan, Marin Vučko, klupski liječnik dr. Neven Raguž, fizioterapeuti Milan Marković i Frano Dušić, ekonomi Željko Vincek i Zoran Stranjak, direktor općih poslova Hrvoje Barišić i glasnogovornik Mario Mihić. Veliku će pohoditi i sportski direktor Alen Petrović i njegov pomoćnik, glavni klupski skaut Marin Skender, a jasno je kako će se njihov dolazak iščekivati ponajviše u vidu potvrde realizacije transfera.

Boravak bijelo-plavih tijekom priprema u Velikoj postaje već tradicionalni, uostalom tako su i najavljivali, a jasno je kako ne bi pristajali na tu opciju da ih tamo ne čekaju odlični uvjeti za rad. Na raspolaganju, osim stadiona u Velikoj, na kojemu igra županijski ligaš NK Papuk, Osječani imaju i sve popratne sadržaje, a uz već uobičajenu gostoljubivost kojom ih domaćini obasipaju, ne treba dvojiti kako će imati razloga za zadovoljstvo tijekom ove faze pripremnog razdoblja. Ono će biti još više izraženo ako sve prođe po željama, bez ozljeda ili bolesti.

Goran ROGULJIĆ
GORAN Milović u Oostendeu

Goran Milović potpisao je dvogodišnji ugovor s belgijskim prvoligašem Oostendeom, s opcijom za još jednu godinu. Iskusni je stoper proveo proljetni dio sezone u Gradskom vrtu na posudbi iz kineskog Chongqing Lifana te je svojim igrama zadovoljio stručni stožer, no Osijek nije mogao platiti izdašnu odštetu koju je tražio kineski klub. Na kraju su Kinezi dogovorili sporazumni raskid s Milovićem te je on kao slobodan igrač potpisao za Oostende.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike