Sport
PUTIN OTVORIO SP U RUSIJI

Nogomet nas ujedinjuje, svi smo jedna momčad
Objavljeno 14. lipnja, 2018.
Gledatelje na stadionu Lužnjiki zabavljao je Robbie Williams

Završilo je dugo čekanje. Još od trenutka kada su njemački nogometaši na legendarnoj Maracani podignuli Zlatnu božicu.
Na moskovski stadion Lužnjiki, trofej nije donio nitko od aktualnih svjetskih prvaka, nego onaj koji ga je podignuo nakon finala prije osam godina. Legendarni španjolski vratar Iker Casillas imao je, naime, tu čast. Pehar je potom otišao u "sigurnije" ruke ruskog supermodela Viktorije Lopireve, a loptu kojom je kasnije odigrana prva utakmica na SP-u u Rusiji donio je još jedan bivši svjetski prvak, Brazilac Ronaldo, koji je izveo i prvi udarac na Svjetskom prvenstvu. Simbolično, izveo ga je dodavši loptu vuku Zabivaki, maskoti Prvenstva.

U spektakl se uklopio i Robbie Williams. Istina, nije baš bio neko vrijeme poželjan u Rusiji. Naime, 2016. objavio je singl "Party like a Russian" što je u Rusiji izazvalo podosta kritika. No, očito je sve izglađeno. Veliki zabavljač podignuo je publiku na noge, zapjevala je i njegove hitove, prvo Feel, a onda i Angels, kada je Britanac dobio glasovnu potporu u ruskoj opernoj pjevačici Aidi Garifulinoj. U loži je svoje mjesto već zauzeo ruski predsjednik Vladimir Putin. Pratio je otvorenje i utakmicu između Rusije i Saudijske Arabije u društvu predsjednika FIFA-e Giannija Infantina te predstavnika Saudijske Arabije. U svom govoru poželio je svim reprezentacijama uspjeh, a svim navijačima nezaboravne dojmove.

 

- Čestitam na početku najvećeg turnira na planetu. Nogomet nas sve ujedinjuje. Svi smo mi jedna momčad - poručio je Putin, a nakon njega je predsjednik FIFA-e, u pokušaju govora na ruskom, izrazio želju za što uspješnijim turnirom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike