Novosti
SBERBANK, NAJVEĆI VJEROVNIK AGROKORA

Odlazi Maksim Poletaev
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Prvi potpredsjednik uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta kompaniju, objavio je Reuters pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Poletaev (47) u Sberbanku je od 1995. godine, a za potpredsjednika Uprave imenovan je sredinom 2013. godine. Bio je zadužen za niz područja, uz fokus na investicije i korporativno bankarstvo. Prije toga rukovodio je moskovskim uredom Sberbanka, a još prije bajkalskim. Razlog odlaska nije naveden, a Sberbanov glasnogovornik odbio je komentirati slučaj.

Reuters napominje da je Poletaev bio ključni izvršni direktor Sberbanka u razgovorima o procesu restrukturiranja duga Agrokora te da bi ugovor o restrukturiranju Agrokorova duga trebao biti sklopljen do kraja mjeseca. Sberbank je najveći pojedinačni Agrokorov vjerovnik. Ruska agencija Interfax, prenoseći Reutersovu vijest, navodi da je Poletaev “nadgledao cijelu poslovnu liniju u Sberbanku specijaliziranu za korporativne klijente” te da je “osobito radio s hrvatskom tvrtkom Agrokor”. Interfax podsjeća i da je Poletaev prošli tjedan boravio u Hrvatskoj “gdje se raspravljalo o daljnjem rješavanju situacije” s Agrokorom.

Poletaev je 5. lipnja u Zagrebu, nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, kazao da je sastanak s premijerom tražio kako bi razgovarao o poziciji Sberbanka u pregovorima o nagodbi za Agrokor. “Jako smo blizu postizanja kompromisa oko nagodbe, razgovori su bili vrlo produktivni i razumjeli smo jedni druge”, rekao je Poletaev tada novinarima. Na pitanje kako vidi budućnost Agrokora i hoće li Sberbank zadržati svoj udjel, Poletaev je kazao kako će dugoročno zadržati svoj udjel. Na pitanje koliki bi udio mogao imati Sberbank u Agrokoru, Poletaev je rekao da "to ovisi o nagodbi, pitanje je kompromisa i valuacije." H

Možda ste propustili...

DOMAĆIN JE BIO PREDSJEDNIK VLADE KANADE JUSTIN TRUDEAU

Predsjednica uručila Povelje RH