Osijek
SVEČANO U DOMU TEHNIKE

Učenici predstavili svoje najbolje radove
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

U četvrtak je u Domu tehnike održano tradicionalno okupljanje na kojemu su predstavljeni radovi učenika koji su u ovoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u području tehničke kulture.

- Već tradicionalno, pri kraju nastavne godine okupljamo se u Domu tehnike i prezentiramo radove najuspješnijih polaznika Doma tehnike, kako u nastavnim, tako i u izvannastavnim aktivnostima. Svake godine posjeti nas predstavnik Županije, koji nas financijski prati, kao i mediji i roditelji, koji mogu vidjeti što se to radilo na najvišem nivou jer govorimo o djeci koja su se sudjelovala na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Ponosni smo na djecu, koja su kreatori ideja i koja daju poticaj da se njihovi mentori uključe, omogućujući im nove tehnologije i znanja, kao i na činjenicu da je svake godine sve veći broj djece zainteresirane za tehničku kulturu - poručio je Marin Kordić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Zamjenik župana Petar Lagator napomenuo je kako je Županija svjesna važnosti znanosti i napretka tehnologije, posebice za ostanak ovakve darovite djece u Slavoniji. Čestitao je i pohvalio učenike te obećao buduću suradnju, pomoć i praćenje rada Zajednice tehničke kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Učenica sedmog razreda Osnovne škole Franje Krežme, Helena Floreani nagrađena je za maketu kuće koja opisuje različite načine pametnog upravljanja rasvjetnim tijelima u određenim prostorijama. “Na maketi sam radila s prijateljicom Jonom Važić i ovo je bilo moje prvo natjecanje. Najteže nam je bilo dobiti ideju kako će to izgledati i u tom nam je pomogao profesor, ali mogu reći da nam je bilo jako zabavno raditi na tome i da smo mnogo naučile”, ispričala je Floreani. D. Miklić

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike