Regija
NAŠICE DOBILE 826.000 KUNA

Vrtiću Zvončić nove sanitarije, parketi, vanjska igrala
Objavljeno 14. lipnja, 2018.
Odobrena potpora Ministarstva za demografiju čini gotovo 70 posto ukupne vrijednosti ulaganja u uređenje vrtića

NAŠICE - Opsežan projekt, koji je Grad Našice prijavio na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama, dobio je zeleno svjetlo i nepovratnih 826.948 kuna. Projektom je planirano ulaganje u uređenje sanitarnih čvorova, postavljanje novih parketa, zamjena dotrajalih igrala na igralištu te sanacija krovišta na zgradi vrtića. Realizacijom projekta, osim poboljšanja materijalnih uvjeta, osigurat će se veća sigurnost djece prilikom boravka u vrtiću te na vanjskom igralištu.

- Demografska obnova jedan je od naših glavnih ciljeva koje smo zacrtali u četverogodišnjem razdoblju. Djeca su nam prioritet, pa smo odmah u prvoj godini mandata krenuli u projekte obnove i cjelodnevnog rada vrtića. Vijest koja je ovih dana stigla iz resornog ministarstva dala nam je dodatni vjetar u leđa i sada nam predstoji provođenje javnog natječaja za izvođenje radova, a odmah potom i početak radova. Odobrena potpora resornog ministarstva je gotovo 70 posto ukupne vrijednosti investicije unutrašnjeg uređenja vrtića i opremanja dječjeg igrališta. Preostala potrebna sredstva Grad će pokušati pribaviti iz drugih izvora. Naravno, dio sredstava Grad će osigurati u svom proračunu – najavljuje gradonačelnik Josip Miletić. Prema njegovim riječima, unutrašnji radovi u zgradi počet će ove godine, ali neće biti izvedeni do početka nove pedagoške godine.

No, do jeseni bit će gotovi radovi na energetskoj obnovi zgrade koji su krenuli polovinom svibnja. Tijekom obnove zgrade polaznici Dječjeg vrtića “Zvončić” smješteni su u Osnovnoj školi kralja Tomislava. Radovi na energetskoj obnovi zgrade vrtića obuhvaćaju izmjenu krovišta, postavljanje termofasade, promjenu stolarije i uvođenje učinkovitijeg sustava grijanja i hlađenja. Vrijednost projekta energetske obnove je 2.714.927 kuna, od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja financira s 1.406.698 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja s 912.671 kunu. Spomenutim projektom energetski će se obnoviti objekt koji je građen u dvije etape. Objekt je sagrađen 1958., a onda je nadograđen 1977. godine. Najnovija, treća etapa nadogradnje bila je 2011. godine.

- Radujemo se što je u tijeku energetska obnova kojom će vrtić dobiti novo ruho. Obnova bi trebala završiti polovinom kolovoza, pa vrtić u novoj pedagoškoj godini neće kasniti s početkom rada. Vrtić će biti moderniji i funkcionalniji, a djeca će imati kvalitetnije uvjete za boravak, kao i djelatnici, što je iznimno značajno za cijelu zajednicu, koja se brine za najmlađe – rekla je ravnateljica vrtića Snježana Kanđera.

Snježana FRIDL

Tijekom obnove zgrade polaznici Dječjeg vrtića “Zvončić” smješteni su u Osnovnoj školi kralja Tomislava

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike