Mozaik
OSTALO MANJE OD 1000 ULAZNICA

Uz The National na Šalati će nastupiti bend Elf Power
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Četiri tjedna uoči koncerta koji je najavljen 10. srpnja na Šalati, američki The National otkriva da će publiku prije njihova nastupa zagrijavati lo-fi psihodelični pop-sastav Elf Power, objavio je organizator koncerta, agencija Žedno uho. Za peti zagrebački, a ukupno deveti hrvatski koncert, u nas omiljenog američkog indie benda, ostalo je još manje od tisuću ulaznica.

The National petorka je koja je ljubav prema Zagrebu i njegovoj publici razvila davne 2004., kao još mali i gotovo potpuno nepoznati bend. Sa svakim korakom koji su od tada napravili postajali su sve veći i popularniji, ne žrtvujući pritom vlastiti umjetnički i ljudski integritet. U rujnu prošle godine njihov sedmi album "Sleep Well Beast" zasjeo je na vrh top-ljestvica diljem svijeta, a uvodni singl "The System Only Dreams in Total Darkness" postao je prvom pjesmom koja se uspela na vrh neke od Billboardovih ljestvica singlova.

Elf Power jedan su od rijetkih i danas aktivnih pripadnika kolektiva okupljenog oko kultne etikete Elephant 6, osnovane u Denveru 1991. godine. S trinaest studijskih albuma za sobom, Elf Power ostaju vjerni zvuku koji njeguju još od 1994., kad su Andrew Rieger i Laura Carter, jedini stalni članovi grupe, snimili svoje prve lo-fi psihodelične pop-bisere. Premda nikad nisu ostvarili zamjetniji tržišni uspjeh, Elf Power svojom su kvalitetom i kontinuitetom djelovanja stvorili kultni status među indie rock publikom, navodi Žedno uho.

Koncert The Nationala i Elf Powera na Šalati, zajedno s nastupima The Sonicsa 13. veljače u Vintage Industrial Baru i Yo La Tenga 11. svibnja u Pogonu Jedinstvo, uvertira je za peto izdanje festivala SuperUho, koji će se održati od 6. do 8. kolovoza u Primoštenu. Na ovogodišnjem SuperUhu nastupit će Ride, Turbonegro, !!!, John Maus, Trail Of Dead, Pallbearer, Algiers, No Age, Earthless, Blue Hawaii, Pick A Piper, Šumski, Nlv, Crvi, Porto Morto, Them Moose Rush, Tyger Lamb i Harvo Jay. Hina

Ovo će biti peti zagrebački, a ukupno deveti hrvatski koncert u nas omiljenog američkog indie benda

Najčitanije iz rubrike