Novosti
SJEDNICA SKUPŠTINE HGK

“Ne treba nam jednoglasje, već konstruktivni dijalog”
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović kazao je u srijedu na sjednici Skupštine HGK-a kako Hrvatskoj za ostvarenje prosperiteta nije potrebno nekritičko jednoglasje, već konstruktivan dijalog.

"Svi smo svjesni koji problemi tište naše gospodarstvo i društvo u cjelini. Nije ih potrebno unedogled ponavljati", kazao je Burilović napominjući da s pozicije čelnika krovne kuće hrvatskoga gospodarstva želi istaknuti kako "ne dvoji da svi društveni akteri, sve razine vlasti imaju jedan zajednički interes, a to je prosperitet Hrvatske." "Naše vizije o tome kako do toga doći ne moraju biti iste. Nije nam potrebno nekritičko jednoglasje već konstruktivni dijalog. Upravo takav dijalog bit će ilustracija zrelosti našeg društva", istaknuo je Burilović. “Ostavimo ego po strani, a ustupimo mjesto otvorenom i konstruktivnom dijalogu kao glavnome alatu za postizanje zajedničkog prosperiteta”, poručio je Burilović na sjednici Skupštine HGK-a.

Burilović je kazao kako će Komora staviti još snažniji naglasak na promociju tvrtki i proizvoda na inozemnim tržištima. "Nudit ćemo rješenja za vaše probleme i inzistirati kod kreatora politika na njihovu uklanjanju odnosno prihvaćanju prijedloga gospodarstva", rekao je Burilović te dodao kako će se Komora zalagati za brže i odlučnije provođenje potrebnih mjera, posebice za daljnje rasterećenje troška poslovanja i rada. HGK intenzivno radi na implementaciji dualnog obrazovanja, i od tog projekta neće odustati, unatoč svim teškoćama, kazao je Burilović ističući važnost premještanja centara kompetencija iz škola u tvrtke kako bi učenici mogli lakše odrađivati konkretnu praksu i stjecati relevantna znanja. Skupština je prihvatila odluku za sklapanje ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt "Digitalna komora - komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane". Provedba projekta označava i digitalnu transformaciju poslovanja Komore, čime će se HGK potvrditi kao vodeća gospodarska asocijacija u okruženju, kazao je Burilović. Ukupna vrijednost projekta je više od 28 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. H

Možda ste propustili...

MINISTAR UPRAVE TVRDI DA PREBROJAVANJE JOŠ TRAJE

Ima li dovoljno potpisa za referendume i jesu li neki od njih krivotvoreni?

PRESUDA U SLUČAJU HYPO 22. LISTOPADA

Ivo Sanader: Nisam ratni profiter

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONSKE PACIJENTICE NAJVIŠE SE ŽALE NA VINKOVCE I VUKOVAR

KBC Osijek: Dnevno do 10
kiretaža, sve uz anesteziju

2

PRESUDA 22. LISTOPADA

DORH za Vinkovića traži deset mjeseci zatvora

3

ŠANSA IM JE MOŽDA U KOALICIJAMA

Većina najavljenih novih stranaka trajat će samo do sljedećih izbora