Svijet
VUK JEREMIĆ:

Vučić priprema režirane nerede na sjeveru Kosova
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Predsjednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je kako predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić planira u sljedećih nekoliko mjeseci izazvati nemire na sjeveru Kosova kako bi sporazum s Prištinom, koji podrazumijeva članstvo Kosova u UN, bio doživljen kao olakšanje, javljaju neovisni mediji u Srbiji koji nisu dio propagandne mašinerije Vućićeva režima.

- Taj recept smo već vidjeli – zategni, potom podmetni požar, pa ga ugasi i predstavi to rješenje kao Bogom dano. Tako Vučić misli doći do “povijesnog sporazuma” – tvrdi Jeremić i doznaje kako je u sklopu priprema vlasti za kreiranje režiranih nemira, za potpredsjednika Srpske liste postavljen lokalni kriminalac Milan Radoičić, “čovjek koji upravlja kriminalnim djelatnostima na sjeveru Kosova u potpunoj povezanosti s vlašću u Beogradu i uz njenu punu potporu”. Jeremić pojašnjava kako će Vučićevi ljudi “pokušati izazvati nemire” kako bi se Srbi na Kosovu “uplašili novog rata”.

- Ti nemiri bi trebali dovesti javnost Srbije u stanje svijesti u kojemu će bilo kakav dogovor, pa i pristanak Srbije na članstvo Kosova u UN, djelovati kao olakšanje “jer smo izbjegli najgore” - kaže Jeremić i dodaje kako Vučić i “vladajuća klika” na taj način planiraju prodati Srbima ono što će “svi udžbenici povijesti sasvim sigurno kvalificirati kao veleizdaju”. Jeremić ocjenjuje kako ga oporba u Srbiji u tim pokušajim treba spriječiti jer “naprednjački režim Srbiju drži u stanju de facto okupacije”, a Vučić takvim postupcima, koji su “direktno protiv nacionanih interesa, kupuje međunarodnu potporu za nastavak provođenja banditske represije u Srbiji”.

Jeremić drži kako međunarodna zajednica tolerira Vučiću sva odstupanja od demokratskih načela, kako bi do kraja godine razrješio pitanje Kosova, kako zapadnim zemljama odgovara i time dobio potporu da sljedećih nekoliko godina ostane na vlasti, a poslije će “razvlastiti” i Republiku Srpsku.

- Paralelno s tim, u Srbiji se događa ubrzana kriminalizacija društva, odnosno srastanje države i organiziranog kriminala – zaključuje Vuk Jeremić.M.Flego

U Srbiji se događa kriminalizacija društva, srastanje države i organiziranog kriminala, kaže Jeremić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike