Osijek
DJEČJI VRTIĆI ZAPRIMILI 885 ZAHTJEVA ZA UPIS

Tijekom ljeta bit će dežurno 11 objekata
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Svim roditeljima koji su podnijeli ukupno 885 zahtjeva za upis djece u Dječji vrtić Osijek upis je i odobren. Potvrdila je to jučer ravnateljica Marija Štambuk Čabaj na konferenciji za novinare, koju je održala zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Požegom, dodajući da su se u Upravi vodili statusom zaposlenosti i blizinom stanovanja. Svi roditelji koji su podnijeli zahtjev u roku, do 21. lipnja mogu potpisati ugovore za svoje dijete, a ravnateljica je najavila i novinu, a to je otvaranje triju novih skupina od sljedeće pedagoške godine, odnosno ukupno njih 127.

- Zahvaljujući osjetljivosti Grada Osijeka i zbog potreba najmanjih omogućeno je i zaposlenje pet novih odgojiteljica za tri nove skupine. Za određene objekte bio je prekomjeran broj zahtjeva, pa neki roditelji nisu mogli upisati dijete u primarni, već alternativni objekt te su neki prihvatili, a neki odustali. Zamolila bih roditelje za strpljenje, jer alternativni objekt znači da će ondje provesti tek jednu pedagošku godinu i već od sljedeće, odnosno od 1. rujna, njihovo će dijete biti upisano u vrtić koji žele. Inače, konkretan broj upisane djece znat ćemo nakon upisnih postupaka, a trenutno je nekoliko slobodnih mjesta u vrtićima na području Juga 2, Sarvaša i Podravlja – rekla je Štambuk Čabaj, dodajući da je također za djecu jasličke dobi koja nemaju navršenih godinu dana omogućen smještaj u postojeće skupine od 1. rujna. Kada navrše dobnu granicu, kaže, imat će mogućnost upisa u vrtić, a što je do sada samo ovisilo o pojedincima.

Kad su u pitanju ljetna dežurstva, ravnateljica kaže da će biti otvoreno 11 objekata, kako zbog kadrovskih kapaciteta, tako i godišnjih odmora, ali i činjenice da nema potrebe da više od toga broja objekata bude dežurno tijekom srpnja i kolovoza. Zahvaljujući Gradu, dodaje Štambuk Čabaj, oni roditelji koji ne koriste vrtiće tijekom srpnja i kolovoza vrtić neće plaćati i prema analizama prošlih godina bit će to ušteda za oko 2000 roditelja. Tu je novost Požega nazvao ispravljanjem tek jedne od nepravdi, a što Grad kao osnivač očekuje od Uprave DVO-a.

- Tražimo od ravnateljice ispravke mnogih nepravdi, a ovo je jedna od njih koja će stajati proračun oko 700 tisuća kuna, no vrijedno je ispravka nepravde. Očekujemo da i nadalje mijenja zastarjele i loše uvjete, a jedan od takvih je i izbor jednog roditelja u članu Upravnog vijeća DVO-a. Javna je tajna da se godinama pogodovalo vrtiću koji je najbliži da njihov roditelj uvijek bude predstavnik UV-a, a to više tako neće biti – istaknuo je Požega. M. Mihelić

Upoznavanje djece s vrtićem - 31. kolovoza od 16 do 17 sati

Individualni razgovor s roditeljima, sudjelovanje u završnim svečanostima samo su neki od partnerstva s roditeljima, a Štambuk Čabaj najavljuje i mogućnost boravka roditelja u skupini prvi dan boravka djeteta u vrtiću.

- Pozivam ih 31. kolovoza od 16 do 17 sati da dođu zajedno s djetetom u vrtić s ciljem upoznavanja odgojiteljica i prostora te adaptacije - rekla je ravnateljica. Istaknula je i brojne projekte, a jedan od njih je skupina za rad prema Montessori načelima nakon što se dobije verifikacija resornog Ministarstva. Tu je i trogodišnja edukacija na sudij Waldorfske pedagogije u Zagrebu, Erasmus+, edukacija u ekoodgoju i održivih razvoja djelatnica Eko vrtića “Mak” i dr.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike