Crna kronika
POŽAR KOD VRBOVE

Potpuno izgorio kombajn vrijedan stotine tisuća kuna
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

VRBOVA

Kombajn vrijedan stotine tisuća kuna izgorio je u utorak oko 16 sati u polju u blizini mjesta Vrbova, na širem novogradiškom području. Kombajn se zapalio pri žetvi uljane repice, a njime je upravljao 46-godišnjak.

Poziv u pomoć vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo dobili su u minutu prije 16 sati i već za 10 minuta odjurili na intervecniju sa sedam vatrogasaca u dva vozila, navalnim i tehničkim.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo kombajn koji je već bio u plamenu. Sanirali smo područje oko kombajna da se vatra ne proširi na druge strojeve i ugasili vatru na kombajnu do kraja. Bunker kombajna bio je pun uljane repice pa smo ga otvorili da repica izađe, da se ona ne bi zapalila. Vani je bila jako visoka temperatura i motor kombajna bio je vruć, pa se požar brzo proširio. Bitno je da nitko u požaru nije ozlijeđen i da se požar nije proširio - kazao nam je Milan Vuković, predsjednik stožernog društva DVD-a i tajnik Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo. Intervencija je završena oko 17.30 sati.

Kako doznajemo, vatrogascima iz Starog Petrovog Sela pridružili su se i pripadnici DVD-a Komarica s jednim vozilom i tri vatrogasca. Na kraju su došli i vatrogasci iz Laze.

Kada su vatrogasci potpuno ugasili požar na kombajnu, policajci su prionuli očevidu i utvrdili zašto je na kombajnu izbio požar.

- Provedenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara na hidrauličnoj instalaciji, zbog čega je došlo do zapaljenja ulja u motornom prostoru. Nakon toga požar se proširio na veći dio kombajna. Nastala materijalna šteta, bez stručne procjene, cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Sandra LACIĆ
ZAPALIO SE AUTOMOBIL

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, u utorak su u 22.55 sati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar izišli na intervenciju jer se zapalio automobil u vukovarskoj Ulici Josipa Jurja Strossmayera. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a na motoru vozila izgorio je dio cijevi i električne instalacije.

buktinja

KOMBAJN SU VATROGASCI ZATEKLI U PLAMENU

Najčitanije iz rubrike