Regija
VINKOVAČKO LJETO

Park - mjesto susreta, umjetnosti i kulture
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

VINKOVCI

Ovogodišnje Vinkovačko ljeto počinje u središnjem parku na Trgu bana Šokčevića 16. lipnja i traje do 5. kolovoza.

Mirjam Jukić, direktorica vinkovačke medijske kuće Novosti, organizatora ove ljetne manifestacije, podsjeća kako je ideja o pokretanju niza priredbi za ljetnih mjeseci u središnjem parku zaživjela u koordinaciji Grada Vinkovaca s lokalnim udrugama, institucijama pa i medijskim kućama prema uzoru na ostale europske gradove koji ljeti žive u svojim parkovima.

- Vinkovci mogu biti ponosni na urbanu kulturu, koja iako stidljivo niče, nesumnjivo je prisutna, a ovo je prilika da se pokaže u potpunom sjaju. Ovoga ljeta središnji park postat će mjesto susreta, umjetnosti i kulture - obećava Jukić. Dodaje kako za Dan grada i Dan domovinske zahvalnosti Grad daruje koncerte Petra Graše i Najboljih hrvatskih tamburaša. Među ostalim zvučnim imenima bit će Zsa Zsa, Mia Dimšić i Kedžo.

Onim što je do sada pripremljeno zadovoljan je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je organizatorima i operativcima dao punu potporu.

- Sretan sam što se sve više napora ulaže u organizaciju Vinkovačkog ljeta i što je Grad u mogućnosti izdvojiti više novca. Želja nam je da građani ljeto provedu u parku, da se druže, a to možemo napraviti dobrom organizacijom i ponudom kvalitetnog sadržaja. Zbog toga smo ove godine značajnije krenuli u pripremu i uvjeren sam da ćemo uspjeti. Mnoge su se udruge angažirale u želji da upotpune program i može se pronaći ponešto za sve uzraste i ukuse. Tu je i neupitan utjecaj manifestacije na razvoj gospodarstva, ugostiteljstva, turizma i međuljudskih kontakata – kaže Bosančić.

Budući da se u lipnju i srpnju u Rusiji odigrava Svjetsko nogometno prvenstvo koje zanima mnoge mlade i starije Vinkovčane, organizatori će im omogućiti praćenje utakmica Vatrenih na velikom ekranu. Ovogodišnja je novost, uz prijenose nogometaških bojeva u Rusiji, i kino na otvorenom, što će zacijelo oduševiti Vinkovčane, posebice mlade jer u Vinkovcima nemaju priliku gledati filmske projekcije zato što su Vinkovci grad bez kina. Tijekom vikenda, od 27. do 28. srpnja, posjetitelji će na megaplatnu veličine 11 puta 8 metara moći pod zvjezdanim nebom pogledati neki od svjetskih block-bustera.

U gradskom parku na Trgu bana Šokčevića sve očekuje i bogata ugostiteljska ponuda. Bit će tu domaćih lepinjica, kobasica, hamburgera, pizza, štrudli, raznolika ponuda kolača i sladoleda te u širokoj ponudi pića za koju se brinu naši ugostitelji. Za trajanja Vinkovačkog ljeta i ovaj će put svoju priliku dobiti marljivi i simpatični konobari Buba bara koji pripremaju najbolju kavu u gradu, značajnog projekta udruge Bubamara kojim se mogućnost rada i zaposlenja želi otvoriti osobama s Down sindroma i ostalim oblicima invalidnosti. Ni nakon završetka Vinkovačkog ljeta, 5. kolovoza, grad neće biti bez događanja jer kreće 2. Hang Loose Rockabilly Festival. On je prošle godine prihvaćen jako dobro, pa nema razloga da tako ne bude i ove. To je festival glazbe, custom automobila, stila i plesa i svega drugoga što karakterizira američku popularnu kulturu 50-ih prošlog stoljeća i održava se 10. i 11. kolovoza u dvorištu gimnazije. Nastupit će pet bendova, dva DJ-a, plesne skupine... Festival dokumentarnog rock filma DORF održava se od 23. do 25. kolovoza, a Antičke filmske večeri, revija filmova snimljenih na antičke predloške, bit će od 20. do 22. kolovoza, u lapidariju muzeja.M.Flego

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike