Dome slatki dome
LIFESTYLE

Čist zrak uz praktičan i ugodan klima uređaj
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Najnoviji LG-jevi klima-uređaji iz serije Dual COOL štede energiju te su opremljeni nizom pametnih značajki i naprednih tehnoloških rješenja, nude odlične performanse i praktičnost, a istovremeno se svojim minimalističkim dizajnom savršeno uklapaju u suvremeno uređenje prostora.

Bez obzira na to je li riječ o modelu ARTCOOL, Deluxe, Sirius ili Standard, upravljanje je temperaturom i kvalitetom zraka u prostoru jednostavno, ugodno i učinkovito. U kućama se u zraku često nalaze brojne štetne mikroskopske čestice prašine i bakterije, koje mogu negativno utjecati na zdravlje ukućana. Razni sustavi filtriranja i zaštite LG-jevih klima-uređaja pročišćavaju zrak i smanjuju neugodne mirise. Osim filtra s dvostrukom zaštitom koji skuplja sve čestice prašine veće od 10 mikrometara, tu je i ionizator Plasmaster, koji oslobađa više od tri milijuna iona koji se vežu za štetne čestice, kako bi učinkovito sterilizirali zrak i okolne površine te istovremeno neutralizirali mirise. Tako je dokazano da LG-jev ionizator sterilizira bakteriju E. coli u više od 99,9 % slučajeva, i to u samo 30 minuta! Osim toga, funkcija sveobuhvatnog automatskog čišćenja sprječava stvaranje bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline te tako pruža ugodnije i udobnije okruženje za korisnike. LG-jevi modeli za 2018. godinu kao rashladno sredstvo koriste učinkovit, a ekološki prihvatljiv plin R32. To je još jedan doprinos kompanije u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja.

Kompresori na tipičnim klima-uređajima isključuju se i uključuju kako bi prilagodili temperaturu, trošeći veliku količinu energije. Dual Inverter Compressor stalno podešava brzinu kompresora, kako bi održao željene razine temperature. Ta minimalna fluktuacija štedi energiju i osigurava veću udobnost hlađenja.

Zrak se izbacuje dalje i brže, kompresor radi sa znatno manje vibracija i gotovo nečujno, a njegovu trajnost i pouzdanost potvrđuje LG-jevo 10-godišnje jamstvo. Uređaji su opremljeni i značajkom aktivne energetske kontrole, koja podešava maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštedu energije tako što korisnicima nudi odabir odgovarajuće razine potrošnje energije i kapaciteta hlađenja. S pomoću značajki brzog hlađenja te četverosmjernog strujanja, zrak iz klima-uređaja izlazi u četiri smjera u svaki kut prostorije, kako bi hlađenje bilo još ravnomjernije.

LG-jevi klima-uređaji, kao što je model ARTCOOL, pri svom radu emitiraju izrazito nisku razinu buke, samo 19 dB. Za usporedbu, prosječna buka u šumi je 26 dB, a u knjižnici 36 dB. To se ne odnosi samo na unutarnju jedinicu jer se aktivacijom načina rada Silent Mode razina zvuka koji emitira vanjska jedinica također smanjuje za 3 dB. Isto tako, zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, tim klima-uređajima može se upravljati putem aplikacije SmartThinQ® za iOS i Android uređaje, s bilo koje lokacije. Također, članovi kućanstva mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti temperaturne uvjete koji im osobno najviše odgovaraju. Aplikacija uključuje i funkciju Smart Diagnosis, kojom se izravno na telefonu može provjeriti stanje postavki, instalacija ili eventualne poteškoće u radu uređaja.

“LG ARTCOOL će zasigurno impresionirati potrošače s istančanim smislom za stil, ali i one kojima su bitne odlične performanse, energetska učinkovitost te čist zrak. LG će nastaviti razvijati inovativne klima-uređaje, koji zadovoljavaju potrebe potrošača na hrvatskom tržištu”, rekao je Mario Medved, direktor LG-ja Hrvatska.

LG-jevi klima-uređaji s kompresorom Dual Inverter mogu se nabaviti u svim većim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od već 4000 kn za model od 3.5 kW. Tako je model ARTCOOL (AM12BP) dostupan za 6999 kn. M.Režić

Možda ste propustili...

TEFAL VERSALIO DELUXE 9 IN 1

Za odlične krofne

SOBNO BILJE ZA LJEPŠU ZIMU

Afričke ljubice cvjetaju neumorno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana