Dome slatki dome
DIZAJN

Odaberite kuhinju u kombinaciji stilova
Objavljeno 14. lipnja, 2018.
Inox, grafiti i industrijska rasvjeta kuhinje odlično se vežu uz minimalizam

U suvremenom stanovanju kuhinja postaje najvažniji prostor okupljanja i druženja obitelji ili prijatelja. Možete ju izvesti sa šankom ili otokom, kako bi upravo ova funkcija bila potpuna, a ukoliko nemate prostora, smjestite blagovaonski stol što bliže kuhinji.

Osim funkcije, vrlo je važno i kako se osjećate u kuhinji, obavljajući svakodnevne poslove. Vrlo smo različiti pa će svatko pojedinačno odabrati stil koji mu odgovara. Obzirom na to da je miješanje stilova postalo pravilo, prepoznajte se u kombinaciji stilova i započnite s uređenjem i opremanjem svoje kuhinje.

Rustikalno

Drvo je izrazito trendovski materijal u kuhinjama- možete ga upotrijebiti uz gotovo sve stilove. Svijetla boja drva s naglašenim čvorovima stvorit će rustikalan izražaj. Kombinirajte ga sa minimalističkim dizajnom kuhnje i rustikalnim stolom u istovjetnom materijalu. Organske plastične stolice dodatno će naglasiti grubost stola, ali se i povezati sa profinjenim oblicima minimalizma. Takvo skladno poigravanje učinit će prostor iznimno ugodnim za rad i druženje!

Ukoliko ste skloniji nešto profinjenijem izražaju drva, predlažemo tamne tonove u kombinaciji s frontama visokog sjaja. Toj priči suprotstavite moderne obloge koje imitiraju beton i cement te pokoji retro detalj.

Ladanjsku kuhinju iskombinirajte s retro podnom oblogom i industrijskom zidnom oblogom. Predlažemo neutralne boje poput sive, boje kave ili toplobijele. Svi željni novih dizajnerskih izazova mogu ovakav prostor obogatiti osebujnom komodom u paleti živih boja. Ipak pripazite, barem jedan detalj komode mora biti usklađen sa bojom kuhinje.

Industrijski i retro stil mogu se uspješno kombinirati, a rezultat može biti zadivljujući!

Retro

Na retro podnu oblogu smjestite inox industrijsku kuhinju, a sve oplemenite podnom i zidnom drvnom oblogom. Retro stolice i blagovaonski stol povežite s visilicom istoga stila. Industrijska metalna polica svojom će jednostavnošću upopuniti igru stilova, a igra detaljima može postati vrlo zabavna!

Za kuhinje u stanovima studenata i mladih bračnih parova predlažemo ležernu kombinaciju industrijskog i minimalističkog stila. Inox, grafiti i industrijska rasvjeta kuhinje odlično se vežu uz minimalizam dnevnog boravka. Hladne boje i topli kontasti bit će odličan izraz temperamenta i živosti pojedinaca.

Prepoznajte se u igrama stilova i uživajte u svojoj jedinstvenoj kuhinji!

Izabela Galovi Ninić, dipl. ing. arh.

Osim funkcije, vrlo je važno i kako se osjećate u kuhinji

Možda ste propustili...

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

Nulta potrošnja energije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana