Kultura
HRVATSKI CENTAR ITI PREDSTAVLJA DRAMU:

“Bijeli bubrezi” Vedrane Klepice u Buenos Airesu
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

BUENOS AIRES

Hrvatski centar ITI sudjeluje na 3. međunarodnom festivalu dramatike koji se u Buenos Airesu održava do 17. lipnja. Uz Hrvatsku sudjeluju Finska, Njemačka, Peru, Libanon, Francuska, Brazil, Indija, Urugvaj i Španjolska. Kao i u prijašnjim izdanjima Festivala, naglasak je na dramatici stranih autora, a ove su godine uvrštene i plesne predstave, performansi te urbane intervencije.

Kao i prijašnjih godina, tijekom Festivala svaka zemlja predstavljena je jednom predstavom koja će se odigrati dva puta. Hrvatska se u sklopu programa Dramatika paralelnih svjetova predstavlja izvedbom drame Vedrane Klepice “Bijeli bubrezi” u španjolskom prijevodu Nikoline Židek (8. i 15. lipnja) u kazalištu Anfitrión, u režiji Azul Lombardíe.

Vedrana Klepica nazočila je premijeri nakon čega je organiziran susret autorice s redateljicom i glumcima, te razgovor s publikom. Predstava hrvatske autorice bit će uvrštena na repertoar kazališta u kojem je postavljena, do 7. rujna. Tijekom boravka u Buenos Airesu, autorica će se susresti sa studentima dramaturgije u klasi prof. Ignacija Apola.

Organizatori Festivala su kulturni i kazališni centri zemalja sudionica te neovisna kazališta Buenos Airesa.

Na prvom izdanju Festivala Hrvatska se predstavila tekstom Ivora Martinića “Moj sin samo malo sporije hoda”, koji je otada na redovitom repertoaru kazališta Apacheta Sala/Estudio, a predstava je osvojila glavne kazališne nagrade za 2015. i s pravom je prozvana fenomenom nezavisnog kazališta. Do sada je odigrana više od 400 puta. Na drugom izdanju sudjelovao je tekst “Trebalo bi prošetati psa” Tomislava Zajeca, a predstava je zbog interesa publike bila na repertoaru i sljedeće, 2017. N.Vek.

Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

Najčitanije iz rubrike