Sport
OSIJEK DOVEO VRATARA

Ivušića slavonski korijeni usmjerili u Gradski vrt
Objavljeno 12. lipnja, 2018.
Imao je i ponudu od splitskog Hajduka, ali je odabrao dolazak u bijelo-plavu sredinu

Pomalo se popunjava igrački kadar osječkog prvoligaša. Pomalo neočekivano bijelo-plavi su u svoje redove doveli još jednog vratara. Uz Marka Malenicu, Krševana Santinija, Luku Kukića i ozlijeđenog Marijana Antolović, konkurenciju za “jedinicu” pojačat će - Ivica Ivušić. On je donedavno bio član grčkog velikana Olympiacosa s kojim je raskinuo suradnju, a oni koji pozornije prate HNL znaju kako je jesenas branio vrata pulske Istre 1961. U međuvremenu raskinuo je ugovor s Grcima što je Osijek promptno iskoristio i doveo ga u svoje redove. Ivušić ima 23 godine, a s bijelo-plavima je potpisao ugovor na četiri godine. Nema dvojbe kako će borba za poziciju prvog vratara u nadolazećoj sezoni biti vrlo žestoka.

- Osijek je odličan klub, pripada u sam vrh hrvatskog nogometa, tako da nisam morao previše razmišljati kada me kontaktirao. Osijek mi nije nepoznanica jer sam pratio njegove rezultate tijekom prošle sezone, a pravo zadovoljstvo bilo je gledati njegove europske nastupe, a odličan je bio i u derbijima HNL-a. Došao sam u ambicioznu sredinu i znam kako me čeka velika bitka za poziciju - iznio je svoje prve dojmove Ivušić.

Konkurencija ga, kaže, može samo motivirati. Ako je to doista tako, onda će motiva imati napretek jer kreće iz drugog reda kada su u pitanju vratari. Malenica i Santini imaju određenu prednost, ali trener Zoran Zekić odmah je dao svima do znanja kako nitko neće živjeti od starih zasluga. Dakle, Ivušić se može dokazati i ugrabiti mjesto prvog vratara.

- Prihvatio sam izazov u Gradskom vrtu, iako je bilo i nekih drugih ozbiljnih ponuda, pa i onih klubova koji su ozbiljni rivali Osijeku. Što se tiče konkurencije, ona je uvijek pozitivna i sve će nas tjerati na maksimalan angažman. Malenicu znam od prije jer smo se susretali i u mlađim reprezentativnim vrstama, a Santini je također odličan vratar, s puno iskustva.

Zanimljivo kako je Ivušića zvao Hajduk, ali on je prednost dao Osijeku. Samo još jedna potvrda kako osječki prvoligaš ima sve veći ugled kod igračke populaciji. Ivica je rođen u Rijeci (1. veljače 1995.), no ima naglašene slavonske korijene.

- Djed Franjo je iz baranjskog Karanca, a baka Mira iz Nijemaca u Vukovarsko- srijemskoj županiji. Slavonska krv je tu. Sviđa mi se puno toga ovdje, sve ono što se radi u klubu i oko njega, atmosfera koju sam uočio na tribinama i brzo ću se prilagoditi. Momčad ima kvalitetu kojom bi u skorije vrijeme mogla napraviti novi iskorak na domaćoj i europskoj sceni. NK Osijek je ponos grada i Slavonije, sretan sam da sam i ja sada dio ove lijepe priče - zaključio je Ivica Ivušić, novi vratar osječkog prvoligaša.

Dalibor KELER
POZNATI SVI SUPARNICI NA PRIPREMAMA

U osječkom prvoligašu zaključili su popis pripremnih utakmica koje će odigrati tijekom boravka na pripremama u Austriji. Dogovoreno je pet utakmica, a seriju će Osječani otvoriti 23. lipnja protiv mađarskog Videotona, 27. lipnja suparnik će biti makedonska Škendija, 30. lipnja igrat će protiv škotskog St. Johnstona. Najjača provjera bit će protiv prvaka Rusije, moskovskog Lokomotiva, s kojim Osijek već redovito igra prijateljske utakmice, a taj je test na rasporedu 3. srpnja, a niz će zaključiti 4. srpnja protiv mađarskog ZTE-a. Inače, bijelo-plavi će u Austriji boraviti od 22. lipnja do 6. srpnja. D. Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike