Sport
ŠEST MEDALJA ZA TRI-TIM OSIJEK

Ivana Granoša prvakinja među juniorkama
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

U Zagrebu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu za sve kategorije te u štafetnom triatlonu, na kojemu su članovi Tri-tima Osijek osvojili ukupno šest medalja. Prvi dan nadmetanja, u subotu, natjecatelji su u supersprintu trebali odraditi 375 metara plivanja, 10 kilometara bicikliranja te 2,5 kilometra trčanja, a sutradan u štafetnom triatlonu na rasporedu bili su 300 m plivanja, 8 km na biciklu te dva km trčanja.

Najbolji rezultat u supersprintu ostvarila je Osječanka Ivana Granoša, koja je postala juniorska prvakinja Hrvatske s rezultatom 35:03 minute, pri čemu je u seniorskoj konkurenciji bila brončana. Kod seniorki je u istoj utrci Maja Urban zauzela šesto (37:33) i Katarina Šuvak deveto mjesto (39.19), a Šuvak je s tim vremenom bila i peta među juniorkama. Sve tri činile su i ekipu, koja je ukupno bila drugoplasirana (1:51:55 sati). U konkurenciji mlađih kadeta, Roko Perković stigao je do bronce s rezultatom 39:26.

U nedjelju je Tri-tim Osijek u štafetnom triatlonu nastupio s dvije juniorske ekipe, koje su činili dva ženska i muška člana, a obje su se ekipe okitile medaljom. Do srebra su stigli Ivana Granoša, Dominik Živalj, Marija Dobrošević i Roko Šalić (2:04:46), a broncu su izborili Katarina Šuvak, Antonio Šušovček, Dorotea Živalj i Patrik Omazić (2:19:10). G.R.

Supersprint triatlon sastoji se od 375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom te na kraju trčanja 2,5 kilometra

Najčitanije iz rubrike