Novosti
DODJELA ZLATNIH PENKALA

U Osijek stižu novinari iz cijele Europe i SAD-a
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Hrvatska turistička zajednica dodijelit će u srijedu navečer u Osijeku nagrade Zlatna penkala inozemnim turističkim novinarima za najbolje tekstove odnosno radijske i TV priloge o Hrvatskoj.

Svečanost 14. dodjele nagrada inozemnim novinarima održat će se u hotelu Osijek. Svoj dolazak potvrdila su 32 novinara iz Europe (Njemačka, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Češka, Francuska, Belgija, Poljska, Švedska, Slovenija, Rusija, Estonija...) i SAD-a.

Zlatna penkala bit će dodijeljena u tri kategorije - za najbolju reportažu tiskanog medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio, online materijal) te za najbolju blog objavu/blogera. Dobitnike bira Glavni ured HTZ-a. Tri dobitnika Zlatne penkale dobivaju glavnu nagradu Grand Prix, a ostali dobivaju plaketu – zahvalnicu.

U suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije za novinare će biti organizirano trodnevno studijsko putovanje tijekom kojega će obići Osijek, Đakovo, Dalj i Erdut te Baranju i upoznati se s kulturnim, prirodnim, vinskim i gastronomskim vrijednostima tog kraja. Primjerice, u Osijeku, gdje će biti smješteni (hotel Osijek), posjetit će Tvrđu na Antunovo, a večerat će u restoranu Kod Ruže. U Dalju i Erdutu posjetit će Kulturni i znanstveni centar “Milutin Milanković” i Erdutske vinograde.

Novinari će posjetiti Park prirode Kopački rit, degustirat će vina u Vinariji Josić u Zmajevcu i večerati u Baranjskoj kući u Karancu, naravno, uz tamburaše. U Đakovu je u programu posjet Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s obilaskom katedrale, kao i đakovačke ergele, gdje će za njih biti priređena konjička predstava.

HTZ je nagradu Zlatna penkala za strane novinare ustanovio 2005., u želji da istakne vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj te da pokaže koliko ga cijeni. Prethodnih godina domaćini Zlatne penkale bili su Zagreb, Split, Rovinj, Opatija, Dubrovnik, Čakovec, Osijek, Otočac, Zadar, Šibenik, Split, Opatija i Mali Lošinj.I.Mikulić

Sastanak s direktorima TZ-ova cijele Slavonije i Baranje

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić tijekom boravka u Slavoniji, u srijedu i četvrtak, najavili su iz HTZ-a, susrest će se i s direktorima turističkih zajednica županija s područja klastera Slavonija. Sastanak će se održati u četvrtak u Vukovaru. Teme razgovora bit će udruženo oglašavanje u kampanjama javnog i privatnog sektora, sajamski nastupi i posebne prezentacije te druge važne promotivne aktivnosti s ciljem još snažnijeg tržišnog pozicioniranja Slavonije, priopćeno je iz HTZ-a.

Možda ste propustili...